• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts Leļļu teātra 60.gadadienā 2004.gada 17.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2004., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98337

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.12.2004., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts Leļļu teātra 60.gadadienā 2004.gada 17.decembrī:

Augsti godātais direktora kungs! Ekselences, dāmas un kungi! Mīļie bērni!
Es vēlētos sveikt Leļļu teātri tā 60 gadu jubilejā un izteikt tikai tādu mazu skaudību par visiem tiem garajiem gadiem, kad Latvijas bērni varējuši baudīt šo brīnišķīgo teātri. Es par to esmu daudz dzirdējusi, esmu redzējusi ilustrācijas par šeit notikušām izrādēm un varu tikai teikt, ka viss ir bijis tiešām ļoti skaists. Laimīgi ir tie bērni, kas ir uzauguši ar šādu teātri, kas viņiem ir bijis pieejams, un es novēlu, lai Leļļu teātris turpina darboties vēl ilgus jo ilgus gadus.
Šovakar ar “Sniega karalienes” uzvedumu Latvija piedalās arī plašā projektā, ko rīko Dānijas karaļvalsts par godu savam dižajam dēlam Hansam Kristianam Andersenam. Visi bērni pazīst Hansa Kristiana Andersena pasakas, tās ir redzētas gan zīmējumos pasaku grāmatās, gan multfilmās, gan dažādos citos uzvedumos, un droši vien fragmentus esat uzveduši kādreiz skolā vai bērnudārzā. Mēs varam priecāties par to, ka Latvijā jau sen ir pazīstamas Hansa Kristiana Andersena skaistās pasakas. Es novēlu, lai visi bērni, kas to vēl nav darījuši, ar tām iepazīstas, es novēlu arī, lai mūsu pašu pasaku stāstītāju pasakas tiktu pārtulkotas citās Eiropas un pasaules valodās un lai arī mūsu pasaku stāstītāji varētu aiziet un iepriecināt citu tautu bērnus. Fantāzija ir visiem bērniem kopēja visā pasaulē, un pasakas pieder mums visiem kā kopējais mantojums. Lai jums šovakar skaists vakars!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!