• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, apmeklējot Iļģuciema cietumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2004., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Drošības policijas desmitgades svinīgajā sarīkojumā, Rīgas Latviešu biedrības namā 2004.gada 17.decembrī

Vēl šajā numurā

21.12.2004., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, apmeklējot Iļģuciema cietumu

Vakar, 20.decembrī, akcijas “Cilvēks cilvēkam” ietvaros viesojoties Iļģuciema cietumā, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa apgleznoja trīs krūzītes, uz divām ar īpašu krāsu sapludināšanas tehniku uzgleznojot Ziemassvētku un vasaras krāsu paleti, bet uz trešās – ziedus.
“Krūzītes apgleznoju košās krāsās, jo vēlos, lai cilvēkiem, kam tās tiks dāvātas, rastos priecīga svētku noskaņa,” pēc apgleznošanas pastāstīja ministre.
Kopā ar ministri Iļģuciema cietumā krūzītes apgleznoja arī astoņas Iļģuciema cietuma nepilngadīgās ieslodzītās, Valsts probācijas dienesta vadītājs Aleksandrs Dementjevs, viņa vietniece Irina Pūrīte, Iļģuciema cietuma priekšniece Nadežda Trosjuka un Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāvji. Akcijas laikā apgleznotas 40 krūzītes.
Krūzīšu apgleznošanu un krāsu sapludināšanas tehniku akcijas dalībniekiem ierādīja mākslinieks un Rīgas Porcelāna muzeja vadītājs Jānis Ronis, kurš šajā akcijā brīvprātīgi piedalās jau trešo reizi. Apgleznotās krūzītes J.Ronis pēc pasākuma beigām nogādāja savā darbnīcā, kur tās tiks apdedzinātas porcelāna krāsnī un trešdien nogādātas atpakaļ to autoriem, kas savukārt varēs krūzītes kādam uzdāvināt Ziemassvētkos.
Iļģuciema cietuma ieslodzīto nepilngadīgo meiteņu apgleznotās krūzītes viņu tuviniekiem un citiem adresātiem par saviem līdzekļiem apņēmies nogādāt Valsts probācijas dienests. Akcijas laikā ieslodzītās no dažādiem materiāliem gatavoja arī Ziemassvētku apsveikuma kartiņas.
Šis ir jau trešais pasākums akcijas “Cilvēks cilvēkam” ietvaros. Akcija, kas aizsākta pirms gada Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem, Iļģuciema cietumā šogad notiek pirmo reizi.
Akcijas nolūks ir dāvināt dāvināšanas prieku, dodot iespēju nepilngadīgajiem ieslodzītajiem Iļģuciema cietumā un Cēsu audzināšanas iestādē izgatavot dāvanas saviem tuviniekiem un kaut uz mirkli izrauties no cietuma ikdienas. Akcijas mērķis ir veicināt sabiedrības iesaistīšanu darbā ar likumpārkāpējiem un nepilngadīgo likumpārkāpēju veiksmīgu integrāciju sabiedrībā pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma vietām.
Akciju rīko Valsts probācijas dienests sadarbībā ar Tukuma jauniešu klubu “10x10” un Ieslodzījuma vietu pārvaldi.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!