• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2004., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru sanāksmi

Vēl šajā numurā

21.12.2004., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Padomes sanāksmi

Piektdien, 17.decembrī, Briselē beidzās Eiropadomes sanāksme, kas sāka darbu ceturtdienas vakarā. Valstu un valdību vadītāji lēma par Eiropas Savienības (ES) tālāko paplašināšanos. Eiropadome pauda gandarījumu par sekmīgu iestāšanās ES sarunu pabeigšanu ar Bulgāriju un Rumāniju šā gada 14.decembrī un aicināja abas valstis turpināt veikt reformas, lai pievienotos ES 2007.gada janvārī. Attiecībā uz Horvātiju tika nolemts sākt iestāšanās ES sarunas 2005.gada aprīlī. Visgrūtāk bija pieņemt lēmumu par Turciju. Eiropadome vienojās sākt pievienošanās sarunas ar Turciju 2005.gada 3.oktobrī. Latvija atbalstīja sarunu sākšanu ar Horvātiju un Turciju.
Eiropadome vienojās par to, ka pievienošanās sarunu ietvars ar konkrētajām kandidātvalstīm tiks veidots atbilstoši katras valsts sasniegumiem, konkrētiem apstākļiem un īpatnībām. ES Padome izstrādās kritērijus sarunu sadaļu atvēršanai un slēgšanai.
ES valstu un valdību vadītāji Eiropadomē pārrunāja virkni nozīmīgu jautājumu: cīņu ar terorismu, principus un vadlīnijas turpmākajām sarunām par ES finanšu ietvaru 2007.–2013.gadam, ES stratēģiju narkotiku apkarošanai 2005.–2012.gadam un ārējās attiecības.
Eiropadomes sanāksmes secinājumi būs atrodami ES prezidentūras mājas lapā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!