• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2004., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98018

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ieteikumu sākt iestāšanās sarunas ar Turciju

Vēl šajā numurā

16.12.2004., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām

Procedūra: rezolūcija
Balsojums: 2004.gada 15.decembrī

15.decembrī Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā tas atzinīgi novērtē Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu augstākā līmeņa sanāksmē, ka «Krievija tuvākajā nākotnē parakstīs robežlīgumus ar Igauniju un Latviju». Deputāti arī apsveic Kioto protokola ratifikāciju Krievijas Valsts domē 2004.gada 22.oktobrī un uzsver šā fakta pozitīvo ietekmi uz ES un Krievijas ilgtermiņa attiecībām.
Vienlaikus rezolūcija izsaka nožēlu, ka ES un Krievijas sanāksmes laikā nav panākts nozīmīgs progress četru kopīgo jomu izveidošanā, tomēr atzīmē vēlmi padziļināt dialogu par minoritāšu un cilvēktiesību jautājumiem. Rezolūcija atzīst Krievijas intereses un vēlmi uzturēt labas attiecības ar kaimiņvalstīm, piemēram, Baltkrieviju, Ukrainu, Moldovu vai Dienvidkaukāza reģionu, tomēr uzsverot, ka Krievija nedrīkst iejaukties suverēnu valstu iekšējās lietās, it īpaši vēlēšanu laikā.
Deputāti stingri nosoda nesenos teroristu uzbrukumus civiliedzīvotājiem Krievijā un atzinīgi vērtē ES un Krievijas sadarbību pretterorisma jomā. Tomēr viņi norāda, ka cīņa pret terorismu nav savienojama ar cilvēktiesību pārkāpumiem. Piemēram, Parlaments pauž nopietnas bažas par Krievijas spēku nepārtraukti veiktajiem «cilvēktiesību pārkāpumiem pret civiliedzīvotājiem Čečenijā». Līdzīgas bažas tiek paustas par demokrātisko reformu virzību Krievijā un «par varas lielāku koncentrāciju centrālās valdības rokās Maskavā».
Rezolūcijas teksta izstrādē piedalījās arī Latvijas deputāti no Nāciju Eiropas grupas Inese Vaidere un Ģirts Valdis Kristovskis.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!