• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalsta reformas sākšanu veselības aprūpē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2004., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97934

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kukuļošanas apkarošanai iecerētas izmaiņas likumdošanā

Vēl šajā numurā

15.12.2004., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalsta reformas sākšanu veselības aprūpē

Ministru kabineta sēdē vakar, 14.decembrī, valdība atbalstīja ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmu jeb struktūrplānu, kas turpmākajos gados paredz būtiskas pārmaiņas veselības aprūpes sistēmā.
Veselības ministrija var uzsākt iecerētās reformas veselības aprūpē. Plāns paredz attīstīt primārās veselības aprūpes sistēmu un pilnveidot primārās veselības aprūpes sistēmas pakalpojumu sniedzēju tīklu, izveidot specializētu, kvalitatīvu un izmaksu ziņā efektīvu veselības aprūpes sistēmu, kā arī racionāli un iedzīvotājiem pieejami izvietot un noslogot medicīnas tehnoloģijas. Apvienojot un pārprofilējot slimnīcas, to skaitu paredzēts samazināt vairāk nekā divas reizes.
Iecerēts uzlabot neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmu valstī. Plāns paredz, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests tiek pilnveidots un pārstrukturēts, lai nodrošinātu vienāda līmeņa pieejamību un kvalitāti visā valsts teritorijā. Plānots palielināt gan neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu, gan punktu skaitu.
Plāns paredz, ka programmas ieviešanai būs nepieciešami 440,3 miljoni latu jeb apmēram 73,4 miljoni latu gadā līdz 2010.gadam. Detalizēta informācija par nepieciešamajiem līdzekļiem tiks iekļauta struktūrplāna ieviešanas plānā, ko Veselības ministrija izstrādās līdz 2005.gada martam.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!