• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2004., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Polijas Republikā

Vēl šajā numurā

14.12.2004., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Amerikas Savienotajās Valstīs

9.decembrī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ASV Māris Riekstiņš prezidentam Džordžam Bušam Baltajā namā iesniedza akreditācijas vēstuli. Prezidenta Buša un vēstnieka Riekstiņa akreditācijas uzrunās skartās tēmas atspoguļoja ASV un Latvijas kopīgo vērtējumu abu valstu līdzšinējām attiecībām, kā arī kopīgo skatījumu par turpmākās sadarbības virzieniem.
Akreditācijas vēstules iesniegšanas uzrunā vēstnieks M.Riekstiņš uzsvēra abām valstīm kopīgo morālo vērtību un kopīgā pasaules redzējuma nozīmi savstarpējo attiecību izveidē un turpmākā veicināšanā. M.Riekstiņš pateicās ASV par tās neatsveramo ieguldījumu Latvijas neatkarības idejas uzturēšanā un atjaunošanā, kā arī par prezidenta Dž.Buša personīgo ieguldījumu Latvijas iestāšanās NATO procesā. M.Riekstiņš uzsvēra, ka arī turpmāk ir svarīgi stiprināt Eiroatlantiskās saites 21.gadsimta izaicinājumu risināšanā un sadarboties demokrātisko procesu atbalstīšanā Austrumeiropas valstīs. Šajos procesos Latvija būs cieša ASV partnere.
ASV prezidents Dž.Bušs, savā atbildē pieskaroties abu valstu attiecību vēsturei, izteicās, ka “ASV ir lepna, ka tā nekad nav atzinusi Padomju Savienības īstenoto Latvijas aneksiju” – faktu, kas uzsver amerikāņu solidaritāti ar Latvijas tautu. Pēc prezidenta vārdiem, ASV un Latviju vieno stipras un noturīgas saites. Tās ir palīdzējuši stiprināt arī Amerikas latvieši. Prezidents Dž.Bušs atzinīgi novērtēja Latvijas piedalīšanos misijās Afganistānā un Irākā. Uzrunas nobeigumā ASV prezidents minēja, ka Latvijas veikto demokrātisko pārmaiņu pieredze var kalpot par vaduguni arī citām ekonomisko un politisko pārmaiņu procesā esošajām pasaules valstīm.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!