• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot reliģiju un kultūru iecietības veicināšanas Sternberga centru Londonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2004., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.12.2004., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot reliģiju un kultūru iecietības veicināšanas Sternberga centru Londonā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 9.decembrī, Londonā apmeklēja Sternberga centru un augstu novērtēja sera Sigmunda Sternberga ieguldījumu iecietības veicināšanā starp reliģijām un dažādām kultūrām pasaulē. Prezidente uzsvēra, ka šodienas pasaulē, kurā plaukst dažādas ekstrēmisma un neiecietības izpausmes, ir ļoti būtiski, lai kopīgiem centiem starp individuālām personām un nevalstiskām organizācijām, kā arī valsts institūcijām un izglītības iestādēm tiktu veicināta iecietība pret līdzcilvēkiem, blakus esošām kultūrām, reliģijām, tautībām un rasēm.
Viņa atzīmēja, ka Latvijas iedzīvotāji daudz cietuši no politiskā ekstrēmisma, jau sākot ar 13.gadsimtu, kad kristianizācijas vārdā iedzīvotāji tika padarīti par vergiem un tika pārņemta vara pār viņu teritoriju.
Viņa atzīmēja, ka šodien tradicionālās reliģijas var daudz palīdzēt cilvēku individuālos meklējumos pēc dzīves jēgas. “Cilvēka dvēsele alkst pēc kaut kā augstāka, šīs alkas ir daļa no cilvēka dabas, tā ir nepieciešamība pēc dziļākas jēgas un vērtībām dzīvē,” sacīja V.Vīķe-Freiberga. Viņa pauda cerību, ka gan Latvijā, gan citur pasaulē pieaugs izpratne par to, cik būtiski nākotnes cilvēces vārdā ir kultivēt toleranci, izglītot cilvēkus par dažādām pasaules kultūrām un reliģijām.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!