• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenti ietekmīgiem ASV biznesmeņiem rīkotajā seminārā Londonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2004., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbinieku skaitu EP Informācijas birojā Latvijā

Vēl šajā numurā

09.12.2004., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenti ietekmīgiem ASV biznesmeņiem rīkotajā seminārā Londonā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 8.dcembrī, Londonā aicināja ASV uzņēmējus ieguldīt Latvijā – valstī, kas ģeogrāfiski atrodas Baltijas centrā, valstī, kas ir Baltijas jūras reģiona – ES visdinamiskākā reģiona – sastāvdaļa. Prezidente uzsvēra, ka ir pārliecināta – ASV un Eiropas nākotne balstās vēsturiski ciešajās saitēs un tur radītajā kopējā vērtību sistēmā. “Plaisa starp ASV un Eiropu nav tikpat dziļa kā Atlantijas okeāns, šī plaisa ir atkarīga no katra šajā dialogā iesaistītā atvērtības, proti, ASV un Eiropa radīja vienotu vērtību sistēmu vairāku gadsimtu garumā, un tai ir arī kopējas sadarbības nākotne,” sacīja V.Vīķe-Freiberga. Viņa uzsvēra, ka ASV vienmēr bijušas Baltijas valstu atbalstītājas un partneres, arī grūtajos padomju okupācijas laikos, neatzīstot Baltijas valstu inkorporāciju PSRS. Viņa uzsvēra, ka tagad ASV uzņēmējiem caur Latviju iespējams veidot sadarbības tiltu ne tikai ar Krieviju, bet arī tālākām Vidusāzijas valstīm un pat Tālajiem Austrumiem. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Ķīna ir ļoti ieinteresēta jauna, moderna zīda ceļa nostiprināšanā un Latvijai šajā ceļā būs stratēģiski svarīga loma. Viņa arī atzīmēja, ka ASV uzņēmēji, šodien investējot Latvijā, var piedalīties Eiropas izaugsmes un transformācijas procesos.
Pēc Valsts prezidentes uzstāšanās uzņēmējus uzrunāja arī Latvijas ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, kas motivēja uzņēmēju nepieciešamību investēt Latvijā, pamatojoties uz izdevīgo Latvijas ģeogrāfisko situāciju, Latvijas likumdošanu un valdības aktīvo dialogu ar ārvalstu investoriem.
Forums ir tapis, sadarbojoties ASV Valsts departamentam, ASV vēstniecībām Baltijas valstīs, kā arī Baltijas valstu valdībām un attīstības aģentūrām, lai veicinātu ASV uzņēmēju interesi par Baltijas reģionu un sniegt plašu informāciju par ieguldījumu iespējām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.
Baltijas valstu delegācijas forumā vada Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Lietuvas prezidents Valds Adamkus un Igaunijas premjerministrs Juhans Partss.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!