• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 7. decembra noteikumi Nr. 1005 "Kārtība, kādā pārvadātājs nodod tā rīcībā esošos resursus dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam dzelzceļa satiksmes atjaunošanai pēc negadījuma, un kārtība, kādā pārvadātājam atlīdzina resursu vērtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2004., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97635-kartiba-kada-parvadatajs-nodod-ta-riciba-esosos-resursus-dzelzcela-infrastrukturas-parvalditajam-dzelzcela-satiksmes-atjaunosan...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1006

Zāļu valsts aģentūras nolikums

Vēl šajā numurā

09.12.2004., Nr. 196

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1005

Pieņemts: 07.12.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1005

Rīgā 2004.gada 7.decembrī (prot. Nr.70 10.§)
Kārtība, kādā pārvadātājs nodod tā rīcībā esošos resursus dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam dzelzceļa satiksmes atjaunošanai pēc negadījuma, un kārtība, kādā pārvadātājam atlīdzina resursu vērtību
Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa likuma 40.panta trešo daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pārvadātājs nodod tā rīcībā esošos resursus dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam dzelzceļa satiksmes atjaunošanai pēc negadījuma, un kārtību, kādā pārvadātājam atlīdzina nodoto resursu vērtību.
2. Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam ir tiesības pieprasīt no pārvadātāja un iesaistīt dzelzceļa satiksmes atjaunošanā pēc negadījuma šādus resursus:

2.1. avārijas seku likvidēšanai nepieciešamo tehniku un ekipējumu (piemēram, lokomotīves, ritošo sastāvu pasažieru pārvadāšanai (vilcienus, vagonus), kravas vagonus, dzelzceļa celtņus, autoceltņus);

2.2. avārijas un glābšanas spēkus;

2.3. bīstamo kravu neitralizācijas līdzekļus.
3. Pārvadātājs reizi gadā līdz 15.decembrim iesniedz dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam izziņu par pārvadātāja īpašumā (tiesiskajā valdījumā) esošajiem resursiem, kas var tikt izmantoti dzelzceļa satiksmes atjaunošanai pēc negadījuma. Izziņā norāda:

3.1. informāciju par pārvadātāju — pilns nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese, tālruņa numurs;

3.2. informāciju par resursiem — veids, nosaukums, tips, mērvienība, daudzums.
4. Resursus, kas nepieciešami dzelzceļa satiksmes atjaunošanai pēc negadījuma, pārvadātājs nodod dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam nekavējoties pēc tā rakstiska vai mutiska pieprasījuma saņemšanas (turpmāk — pieprasījums).
5. Pieprasījumā iekļauj informāciju par dzelzceļa satiksmes negadījuma raksturu un resursiem, kas pēc dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja ieskata ir vispiemērotākie dzelzceļa satiksmes atjaunošanai, kā arī informāciju par pieprasītās palīdzības sniegšanas veidu, apjomu un termiņiem.
6. Pārvadātājs pēc pieprasījuma saņemšanas nekavējoties pieņem lēmumu par resursu nosūtīšanu un mutiski vai rakstiski informē dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāju par resursu nosūtīšanu.
7. Ja pārvadātāja resursus iesaista dzelzceļa satiksmes atjaunošanā, tam tiek atlīdzināta resursu vērtība (turpmāk — izdevumi), bet netiek atlīdzināti ienākumi, kas nav gūti tādēļ, ka pārvadātāja resursi bija iesaistīti dzelzceļa satiksmes atjaunošanā.
8. Lai saņemtu atlīdzību par izdevumiem, pārvadātājs divu nedēļu laikā pēc dzelzceļa satiksmes atjaunošanas darbu pabeigšanas iesniedz dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam rakstisku iesniegumu izdevumu atlīdzināšanai par resursu izmantošanu dzelzceļa satiksmes atjaunošanai pēc negadījuma (turpmāk — iesniegums).
9. Iesniegumā ietver šādu informāciju:

9.1. atlīdzības pieprasītāja (pārvadātāja) pilns nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese, tālruņa numurs;

9.2. ziņas par iesaistītajiem resursiem (veids, nosaukums, tips, daudzums, mērvienība) un iesaistīšanas laiku (no kāda datuma un laika līdz kādam datumam un laikam);

9.3. aprēķins par katru resursu (veids, nosaukums, tips, daudzums, mērvienība) atsevišķi un kopā;

9.4. norēķinu konts kredītiestādē, uz kuru pārskaitāma atlīdzība;

9.5. pievienoto dokumentu kopiju uzskaitījums.
10. Iesniegumam pievieno dokumentu kopijas, kas apliecina atlīdzības pieprasītāja resursu īpašuma vai valdījuma tiesības. Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs ir tiesīgs lūgt, lai pārvadātājs uzrāda iesniegto dokumentu kopiju oriģinālus.
11. Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs divu mēnešu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas izskata to un pieņem lēmumu par izdevumu atlīdzināšanu.
12. Ja dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam pēc iesnieguma saņemšanas ir nepieciešama papildu informācija, tas var pieprasīt attiecīgo informāciju no atlīdzības pieprasītāja mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.
13. Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs par savu lēmumu rakstiski informē pārvadātāju. Ja pārvadātāja iesniegumā minētā prasība tiek apmierināta daļēji, dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs par to informē rakstiski, norādot pamatojumu.
14. Dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs atlīdzības pieprasītājam izdevumus atlīdzina, pārskaitot attiecīgo summu uz iesniegumā norādīto norēķinu kontu.
15. Ja pārvadātāju neapmierina šo noteikumu 13.punktā minētais dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja lēmums, pārvadātājs var celt prasību tiesā Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!