• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesu izpildītāju darba kvalitāti un prestižu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kases ieguldījumu plāna līdzekļu pieaugumu

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiesu izpildītāju darba kvalitāti un prestižu

Vakar, 7.decembrī, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa tikās ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāju Ingu Čepjolkinu, lai pārrunātu zvērinātu tiesu izpildītāju darba kvalitātes jautājumus.
Sarunas gaitā puses vienojās, ka sadarbībai starp Tieslietu ministriju un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomi ir jābūt ļoti ciešai. Ministre lūdza izvērtēt iemeslus, kādēļ tiesu izpildītāju amatam ir tik zems prestižs, vai tie galvenokārt ir iekšēji vai ārēji faktori un kā tos iespējams novērst. Apstiprinājums šim faktam ir arī tas, ka pirms mēneša Tieslietu ministrijas izsludinātajā konkursā uz tiesu izpildītāja amatu nav saņemts neviens pieteikums.
Tuvākajā laikā plānots izsludināt atkārtotu konkursu. Šobrīd ir vakantas 34 tiesu izpildītāju amata vietas – visvairāk Rīgā (8), Liepājas rajonā (3), Saldus rajonā (2), Daugavpils rajonā (2), Ogres rajonā (2), Valkas rajonā (2), Valmieras rajonā (2), Dobeles rajonā (2).
Pie eksāmena var tikt pielaistas personas, kas atbilst Tiesu izpildītāju likuma prasībām, proti, personas, kuras ir Latvijas Republikas pilsoņi, prot valsts valodu augstākajā līmenī, sasniegušas divdesmit piecu gadu vecumu, kā arī pēc akreditētas studiju programmas apguves ieguvušas otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju vai ieguvušas maģistra grādu tiesību zinātnē.
Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu, zvērinātam tiesu izpildītājam ir pienākums izpildīt tiesas un citu institūciju vai amatpersonu lēmumus par piedziņu, prasības nodrošinājumu, par telpu atbrīvošanu (izlikšanu), par ievešanu valdījumā, par noteiktu priekšmetu izņemšanu parādniekam un nodošanu piedzinējam. Amata pienākumos ietilpst arī citu izpildu dokumentā noteiktu darbību veikšana par saistību piespiedu izpildi, par izsoles rīkošanu nekustamā īpašuma labprātīgai pārdošanai izsolē tiesas ceļā, kā arī par mantas konfiskāciju.
Saskaņā ar likumu zvērināts tiesu izpildītājs pēc ieinteresēto personu lūguma piegādā tiesas pavēstes un citus dokumentus, fiksē faktus, veic mantas aprakstīšanu kopīgas mantas dalīšanas nolūkā vai mantojuma lietā, rīko publiskās izsoles. Tikšanās laikā tieslietu ministre Solvita Āboltiņa apstiprināja zvērinātu tiesu izpildītāju palīgu eksāmena jautājumus. Eksāmenu organizē Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome šā gada 10. decembrī.
Sanāksmē piedalījās arī Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Veronika Krūmiņa un Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētājas vietnieks Gints Kronbergs.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!