• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP Latvijas deputāta atbalstu Ukrainas opozīcijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97598

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieņemamām publikācijām presē

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP Latvijas deputāta atbalstu Ukrainas opozīcijai

6.decembrī Eiropas Parlamenta deputāts Guntars Krasts nosūtījis apsveikuma vēstules vairākiem Ukrainas opozīcijas pārstāvjiem – opozīcijas līderiem Viktoram Juščenko un Jūlijai Timošenko, Ukrainas Nacionālistu kongresa priekšsēdētājam Oleksijam Ivčenko, Ukrainas Augstākās Padomes Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam Borisam Tarasjukam un bijušajam Ukrainas tieslietu ministram Sergejam Golovatijam.
Vēstulē G.Krasts norāda, ka Augstākās tiesas lēmums mierīgā ceļā palīdzēs pārvarēt valstī politisko krīzi, un izteica cerību, ka atkārtotajā vēlēšanu kārtā Ukrainas tauta demonstrēs savu uzticību demokrātijas ideāliem. G.Krasts uzsver, ka pašam klātienē bijusi iespēja pārliecināties, ka 21.novembra vēlēšanās notika rezultātu masveida falsifikācija.
Arī “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK 8.kongress sestdien, 4.decembrī, pieņēma rezolūciju par Ukrainu. Kongresa rezolūcijā uzsvērts, ka Ukrainas prezidenta vēlēšanu viltotājiem ir jāpiemēro tādi paši ierobežojumi kā pret Baltkrievijas amatpersonām un Eiropas Savienībai jādara viss iespējamais, lai atbalstītu un veicinātu Ukrainas demokrātijas un tiesiskuma centienus. Rezolūcijā ietverts aicinājums dot iespēju Ukrainai pievienoties ES, lai tādējādi stabilizētu stāvokli Ukrainā, nepieļautu tās teritoriālo šķelšanu un veicinātu demokrātisko spēku attīstību Baltkrievijā, Moldovā un Krievijā.

EP deputāta Guntara Krasta birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!