• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību vēlēšanu izsludināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra dalību NATO ārlietu ministru sanāksmē

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību vēlēšanu izsludināšanu

Šodien, 8.decembrī, notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā pieņems lēmumu par 2005.gada 12.marta pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu izsludināšanu.
Saskaņā ar Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumu pašvaldību vēlēšanas izsludināmas ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms vēlēšanu dienas, un tām jānotiek marta otrajā sestdienā.
CVK lēmums par pašvaldību vēlēšanu izsludināšanu stāsies spēkā līdz ar tā publicēšanu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kas plānota piektdien, 10.decembrī.
Pašvaldību vēlēšanās varēs piedalīties tie vēlētāji, kuriem līdz 12.decembrim būs reģistrēta dzīvesvieta attiecīgajā pašvaldībā un kuri būs iekļauti attiecīgās pašvaldības vēlētāju sarakstā.
Līdzīgi kā Eiropas Parlamenta vēlēšanās, arī pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs balsot tikai noteiktā iecirknī, kura vēlētāju sarakstā būs reģistrēti. No 3.janvāra līdz 15.februārim vēlētājiem būs iespēja sākotnēji reģistrēto vēlēšanu iecirkni mainīt, reģistrējoties balsošanai jebkurā citā savas pašvaldības vēlēšanu iecirknī vai kādā no tās pašvaldības vēlēšanu iecirkņiem, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums.
Pēc lēmuma par pašvaldību vēlēšanu izsludināšanu pieņemšanas CVK turpinās instrukciju izstrādi, precizējot kārtību, kādā pašvaldību vēlēšanās izveidojamas un darbojas vēlēšanu iecirkņu komisijas, iesniedzami deputātu kandidātu saraksti, organizējama balsošana un balsu skaitīšana.

CVK informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!