• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Taps Dabas izglītības centrs dialogam ar sabiedrību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2004., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veido plašu glābšanas sistēmu

Vēl šajā numurā

07.12.2004., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Taps Dabas izglītības centrs dialogam ar sabiedrību

6. decembrī Vides ministrijā parakstīts pirmais līgums par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma piešķiršanu vides sektorā.

GNP.PNG (111834 bytes)
Gaujas nacionālā parka apmeklētājiem iemīļotas ir Līgatnes dabas takas, kur var vērot dzīvniekus. Parka administrācija cer, ka nākotnē arī Dabas izglītības centrs iegūs apmeklētāju atzinību
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

ERAF līdzfinansējums piešķirts Gaujas nacionālā parka (GNP) administrācijas sagatavotajam projektam “Dabas izglītības centrs”, informē Vides ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Brakmane.
Projekta mērķis ir izveidot Dabas izglītības centru Siguldā. Centra sūtība – tūristu izglītības un apziņas līmeņa paaugstināšana par aizsargājamām dabas vērtībām, iepazīstinot ar Gaujas nacionālā parka kā “Natura 2000” teritorijas specifiskajām īpatnībām. Projektu iecerēts īstenot līdz 2006.gadam, kad jaunais Dabas izglītības centrs vērs durvis pirmajiem apmeklētājiem.
Kopējās izmaksas plānotas 732 631 lats. Eiropas Reģionālās attīstības fonds segs 75 procentus.
Pēc Vides ministrijas sniegtajām ziņām, tiks rekonstruēta Dabas izglītības centra ēka un labiekārtota tās apkārtne. Jāierīko telpas mācībām un nodarbībām, daudzfunkcionālas dabas izglītības ekspozīciju zāle, zaļā bibliotēka un lasītava. Plānots, ka jaunais Dabas izglītības centrs varētu uzņemt līdz 18 000 apmeklētājiem gadā.
Dabas izglītības centrs būs pirmais Vidzemē, kas veidos dialogu ar sabiedrību vides aizsardzības jautājumos, piedāvājot iespēju izzināt uzkrāto informāciju par GNP, nodrošinot vairāku dienu apmācības programmu, sniedzot informāciju par notiekošo dabā, kā arī par bioloģiskajiem un ģeoloģiskajiem procesiem un kultūrvēstures vērtībām, skaidro I.Brakmane. Centra apmeklētājiem piedāvās lekcijas, ekskursijas un nakts pārgājienus, nodarbības dažādos gadalaikos, ekoloģijas nometnes un studijas, kā arī seminārus. Tiks demonstrētas arī dabas izglītošanas mācību un zinātnes filmas. Iecerēts arī rīkot starptautiska mēroga seminārus, pieredzes apmaiņas pasākumus ES ietvaros.
Projekts ir viens no septiņiem nacionālajā programmā “Ekotūrisma infrastruktūras attīstība potenciālajās “Natura 2000” teritorijās iekļautajiem ekotūrisma attīstības projektiem. Kopējais finansējums nacionālajai programmai laikam no 2004. līdz 2006.gadam ir 4,5 miljoni eiras, informē Vides ministrija.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!