• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē ASV vēstnieku Braienu Karlsonu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2004., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.12.2004., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē ASV vēstnieku Braienu Karlsonu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien, 3.decembrī, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma ASV vēstnieku Latvijā Braienu Karlsonu, pateicoties vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un ASV attiecību stiprināšanā un ASV atbalstu Latvijai vēsturiskajā laikā, kad tā kļuva par pilntiesīgu NATO dalībvalsti.
Valsts prezidente uzsvēra, ka jaunā fāze Latvijas un ASV attiecībās iezīmē ekonomisko sakaru padziļināšanu un tālākos centienus transatlantiskās saites stiprināšanā. Prezidente atzinīgi novērtēja faktu, ka B.Karlsons noslēdz savu kadenci Latvijā, sadarbībā ar citām šā reģiona ASV vēstniecībām un Latvijas Attīstības aģentūru rīkojot vērienīgu pasākumu šā gada 8.decembrī Londonā ASV uzņēmējiem Eiropā, lai popularizētu investīciju iespējas Baltijas valstīs. Valsts prezidente piedalīsies šajā pasākumā, uzrunājot ASV uzņēmējus, lai piesaistītu viņu ieguldījumus Latvijai. Vizītes laikā prezidente arī pasniegs Triju Zvaigžņu ordeni par atbalstu Latvijai ceļā uz NATO bijušajam NATO ģenerālsekretāram lordam Robertsonam.
ASV vēstnieks pauda atzinību Latvijai par tās straujo izaugsmi un atmodas laika ideālu iedzīvināšanu: “Mēs priecājamies, ka tagad jūsu valsts ir brīva, demokrātiska un īsteno brīvo tirgu.”

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!