• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 30. novembra rīkojums Nr. 948 "Par valsts pārvaldes pakalpojuma saņemšanai iesniedzamās informācijas apjoma samazināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2004., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.953

Grozījums Ministru kabineta 2004.gada 21.aprīļa rīkojumā Nr.259 "Par valsts un pašvaldību sporta un publisko būvju būvniecības finansēšanu"

Vēl šajā numurā

06.12.2004., Nr. 193

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 948

Pieņemts: 30.11.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.948

Rīgā 2004.gada 30.novembrī (prot. Nr.68 31.§)

Par valsts pārvaldes pakalpojuma saņemšanai iesniedzamās informācijas apjoma samazināšanu

 

1. Lai uzlabotu iedzīvotāju apkalpošanu valsts pārvaldes iestādēs un samazinātu tās informācijas apjomu, kuru valsts pārvaldes iestādes pieprasa no iedzīvotājiem, kā arī sekmētu Valsts pārvaldes iekārtas likuma un Administratīvā procesa likuma principu un normu ieviešanu valsts pārvaldē, visām tiešās pārvaldes iestādēm (ministrijām, īpašu uzdevumu ministra sekretariātam):

1.1. apzināt un līdz 2005.gada 1.februārim iesniegt Valsts kancelejā apkopotu informāciju par normatīvajiem aktiem, kas regulē attiecīgās valsts pārvaldes iestādes kompetencē esošo darbības jomu un kuros noteikts privāto tiesību subjekta pienākums iesniegt valsts pārvaldes iestādē vai valsts kapitālsabiedrībā citas institūcijas rīcībā esošu informāciju (izziņu) (pielikums), lai attiecīgais privāto tiesību subjekts varētu saņemt valsts pārvaldes pakalpojumu;

1.2. sagatavot un līdz 2005.gada 1.jūnijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos, tajos paredzot:

1.2.1. pilnīgu sniedzamās informācijas uzskaitījumu, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai valsts pārvaldes iestādē;

1.2.2. iespēju personai izteikt piekrišanu, ka informāciju par personas privāto dzīvi (pilsonība, dzīvesvieta, ģimenes stāvoklis, veselības stāvoklis, sodāmība, ienākumi, īpašums vai citas ziņas) no citām iestādēm iegūs valsts pārvaldes iestāde vai attiecīgā persona pati saņems informāciju (piemēram, lai paātrinātu pakalpojuma saņemšanu vai cita iemesla dēļ). Persona piekrišanu apstiprina, parakstot noteikta parauga veidlapu;

1.2.3. normu, ka valsts pārvaldes iestādei nav tiesību pieprasīt notariāli apliecinātu dokumenta kopiju, ja tiek uzrādīts dokumenta oriģināls. Ja tiek iesniegta dokumenta kopija, valsts pārvaldes iestādes pienākums ir pieņemt dokumenta kopiju un izdarīt uz tās atzīmi par atbilstību oriģinālam.

2. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai izvērtēt pašvaldību izdoto ārējo normatīvo aktu tiesiskumu un nodrošināt, lai pašvaldību iestādes savā darbībā veicinātu tām iesniedzamās informācijas apjoma samazināšanu saskaņā ar šī rīkojuma 1.punktā minētajiem principiem.

3. Valsts kancelejai, pamatojoties uz šī rīkojuma 1.1.apakšpunktā minēto apkopoto informāciju, kontrolēt šī rīkojuma 1.2.apakšpunktā dotā uzdevuma izpildi.

Ministru prezidents I.Emsis

Tieslietu ministre V.Muižniece

 

 

 

Pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 30.novembra rīkojumam Nr.948

Tieslietu ministre V.Muižniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!