• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nav vienotas "receptes" pilsētu mājas lapu veidolam un saturam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2004., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodos sabiedriskai apspriešanai Rīgas nākotnes vīziju

Vēl šajā numurā

02.12.2004., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nav vienotas “receptes” pilsētu mājas lapu veidolam un saturam

Puse Latvijas pilsētu interneta mājas lapu neatbilst tiem svarīgākajiem satura, dizaina un strukturālajiem kritērijiem, kādus, veicot pētījumu, izvirzījusi Latvijas Interneta asociācija (LIA).

KAMOLS.PNG (101618 bytes)
Katrs mājas lapas veidotājs ir meklējis savu izpausmes veidu, taču lapu milzīgā dažādība atstāj haotisku iespaidu. Pētījuma autori pieļauj, ka, iespējams, būtu jāapsver vienotu standartu izstrāde
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Asociācijas veiktais pētījums “Latvijas pilsētu portāli un mājas lapas” tapis sadarbībā ar tirgus pētījumu un konsultāciju uzņēmumu SIA “Euro data”. Tā iecere bija apzināt un analizēt pilsētu interneta mājas lapās atrodamo informāciju, lai sekmētu interneta satura pilnveidošanu un attīstību Latvijā.
Mājas lapu vērtēšanai tika izvirzīti 45 kritēriji. No 30 pašiem svarīgākajiem kritērijiem pusei neatbilst 14 no 26 pilsētu mājas lapām jeb katra otrā pilsētas mājas lapa, informē LIA.
Pētījumā noskaidrots, ka zem visām mājas lapu adresēm ar rajona centru pilsētu nosaukumiem atrodamas izstrādātas mājas lapas, kas vērtējamas pozitīvi.
Kā negatīvs aspekts konstatēta milzīgā mājas lapu satura, īpašnieku un strukturālā atšķirība. Šīs situācijas risināšanai būtu nepieciešama valsts regulatīva iniciatīva, nosakot, kam ir tiesības lietot mājas lapu ar pilsētas nosaukumu un kāda satura informācija tur jāievieto, uzskata asociācija.
Mājas lapu saturs nav vērsts uz ārvalstu tūristu piesaistīšanu, jo samērā maz ir informācijas svešvalodās.
Izpētot dizainu, māksliniecisko noformējumu un informācijas izklāsta veidu, asociācija secinājusi – katrs mājas lapas veidotājs ir meklējis savu izpausmes veidu, taču lapu milzīgā dažādība atstāj haotisku iespaidu. Pētījuma autori pieļauj, ka, iespējams, būtu jāap-sver vienotu standartu izstrāde.
Lai turpinātu uzlabot informatīvo situāciju Latvijas internetā un pilnveidotu interneta saturu latviešu valodā, mājas lapu uzturētājiem būtu jārūpējas par mājas lapas satura atjaunošanu un aktualizēšanu.

“LV” informācija

Uzziņai

Latvijas Interneta asociācija (LIA) dibināta 2000.gada augustā. Tā ir sabiedriska organizācija, kas apvieno Latvijas uzņēmējus, kuri darbojas dažādo interneta pakalpojumu sfērā un ir ieinteresēti interneta vides attīstībā Latvijā. LIA pārstāv 35 lielākos šīs nozares uzņēmumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!