• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalsta Okupācijas muzeja maiņu pret teātra ēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2004., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Autobraucējiem jāsaka ardievas tumšajiem auto stikliem

Vēl šajā numurā

02.12.2004., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalsta Okupācijas muzeja maiņu pret teātra ēku

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja vakar, 1.decembrī, atbalstīja Okupācijas muzeja nodošanu valsts īpašumā, pašvaldībai pretī saņemot Rīgas Akadēmisko krievu drāmas teātri.

Atbilstoši Rīgas domes lēmuma projektam pašvaldība piekritīs bez atlīdzības nodot Okupācijas muzeja ēku un tai piesaistīto zemes gabalu valsts īpašumā un pārņemt Rīgas Akadēmisko krievu drāmas teātri, kā arī attiecīgo zemes gabalu.
Tā kā Okupācijas muzejs vairāk ir valsts nekā pilsētas nozīmes objekts, deputāti maiņu atbalstīja. Proti, komitejas sēdē spriests, ka valsts muzeja statusā esošajam Okupācijas muzejam, kurš turklāt tiek izmantots valsts protokola procedūru veikšanai, loģiski pienākas arī valsts finansējums, jo muzeja uzturēšana un gaidāmā vērienīgā rekonstrukcija nav pašvaldībai raksturīga funkcija, informē Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.
Savukārt teātra ēku uzturēšana jau kļuvusi par stabilu Rīgas tradīciju, jo tās īpašumā atrodas arī Latvijas Nacionālās operas, Nacionālā teātra un citas ēkas. Nolemts, ka jāapkopo un jāizvērtē informācija par teātra ēkas iespējamiem apgrūtinājumiem, tostarp varbūtējiem parādiem par tās remontu un uzturēšanu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!