• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2004., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jauni vēstnieki Latvijā

Vēl šajā numurā

01.12.2004., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Austrijas “Der Standard”: “Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nākamajam valdības vadītājam Kalvītim esot izteikusi vēlēšanos, lai abi bijušie premjeri – Andris Šķēle un Einārs Repše – labēji centriskajā valdībā neieņemtu veselības un aizsardzības ministru posteņus. Jau pirmdien no rīta nevalstiskā organizācija “Transparency International” pauda lielas šaubas par Šķēli kā ministru.”

Zviedrijas “Dagens Nyheter”: “Arodbiedrības boikots pret latviešu celtniecības objektu Vaksholmā bīstami tuvojas ES krīzei starp abām Baltijas kaimiņvalstīm. Ja Zviedrijas valdība turpinās aizstāvēt arodbiedrības intereses, Latvija griezīsies ES Komisijā.”

ASV “The Washington Post” rakstā kritizēta Krievijas iekšpolitika un ārpolitika, atkāpjoties no demokrātijas normām, iejaukšanās Ukrainas prezidenta vēlēšanu kampaņā, tās negodīgums, iespējamais paša Putina ievēlēšanas negodīgums. Galvenokārt tiek uzsvērta Putina loma negatīvajās tendencēs, rezumējot, ka tieši viņš ir problēma Krievijas kaimiņvalstīm, kuras tā vēlas paturēt savā ietekmes sfērā.

Vācu “Die Welt”: “Maskavai nekādā ziņā nav vienaldzīga notikumu attīstība Ukrainā. Putina uzticības persona Jastržembskis šajā sakarībā izteicās kodolīgi: “Krievija Ukrainā nepiecietīs to, kas astoņdesmito gadu beigās notika Polijā un apmēram pirms gada Gruzijā.””

Angļu “The Guardian”: “Tagad, gandrīz gadu pēc iepriekšējām Ziemeļīrijas asamblejas vēlēšanām, kuru rezultātā Demokrātiskā unionistu partija un Sinn Féin kļuva par dominējošajām pretnostatītajām savu kopienu pārstāvošajām balsīm, beidzot rodas cerības uz iespējamu vienošanos, kaut Tonijs Blērs ir piesardzīgs prognozēs, jo šādas situācijas Ziemeļīrijā ir veidojušās jau agrāk, bet nav guvušas nekādus rezultātus.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!