• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī Briselē pauž atbalstu demokrātijai Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ryanair" seko "easyJet". Kas būs nākamie?

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī Briselē pauž atbalstu demokrātijai Ukrainā

Notikumu gaitai Ukrainā seko līdzi pasaules sabiedrība. Līdzās ES mītnei Briselē aizvadītajā nedēļā mītiņu rīkoja Eiropā dzīvojošie ukraiņi, kā mērķi minot demokrātijas iedzīvināšanu Ukrainā, kam sekotu Ukrainas ienākšana Eiropā. Eiropas Parlamenta deputātu rindās manīta solidaritātes zīme – oranžas šalles.
Oficiālo nostāju ES vārdā pauž arī ES prezidējošās valsts Nīderlandes ārlietu ministrs Bernards Bots. Viņš paziņojis, ka atkārtotu vēlēšanu rīkošanu saskata kā labāko Ukrainas politiskās krīzes risinājumu. Pirms tam Ukrainas parlamenta spīkers Vladimirs Ļitvins uzstājās Augstākās radas ārkārtas sēdē un piedāvāja trīs politiskās krīzes risināšanas ceļus. Pēc V.Ļitvina teiktā, izeju var meklēt, veicot valsts politiskās sistēmas reformu un daļu prezidenta funkciju nododot premjerministram, rīkojot atkārtotas vēlēšanas vai arī prezidentu no diviem otrās kārtas kandidātiem izvēlot parlamentā.
Arī Rīgā vakar aptuveni 60 dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji ar oranžiem roku apsējiem bija sapulcējušies pie Ukrainas vēstniecības. Pasākuma rīkotāju mērķis bija līdzīgs tam, ko pauda Briselē pulcējušies, – atbalsts demokrātijai Ukrainā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!