• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Medīs vecas svētku paciņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2004., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēģinās atdzīvināt mirušos punktus

Vēl šajā numurā

30.11.2004., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Medīs vecas svētku paciņas

Pirmssvētku laikā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori īpašu uzmanību pievērsīs svētku paciņu tirdzniecībai.
Kā liecina pieredze, gada nogalē pieaug risks, ka negodīgi tirgotāji mēģina iztirgot nenosakāmas izcelsmes produktus, kuriem turklāt beidzies derīguma termiņš, skaidro PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere. Jau tagad veikalos visā Latvijā var nopirkt īpaši svētkiem sagatavotas paciņas ar dažādiem našķiem.
PVD speciālisti iesaka, vizuāli novērtējot izvēlēto paciņu, pievērst uzmanību šādiem faktoriem – konfektēm un cepumiem jābūt fasētiem iesaiņojumā, bet augļi paciņā drīkst būt tikai tad, ja visas pārējās pārtikas preces ir iesaiņotas. Savukārt paciņas marķējumā jābūt norādītam preces tirdzniecības nosaukumam, piemēram, “Konfekšu asorti”, paciņas sastāvam, kā arī derīguma termiņam, kuru norāda, vadoties pēc preces ar īsāko derīguma termiņu. Marķējumā jābūt norādītam arī neto svaram un fasētāja nosaukumam un adresei.
Uzmanīgiem jābūt arī daudzo svētku pasākumu vai “eglīšu” organizētājiem, kuri svētku paciņas komplektē paši. Iepērkot preces vairumā, jāraugās, lai uz primārā iepakojuma, piemēram, kartona kastēm, marķējumā būtu norādīta visa iepriekš minētā informācija, turklāt vēl arī izcelsmes valsts, kā arī ražotāja nosaukums un adrese.

“LV” informācija

Uzziņai

Ja patērētāji ievēro, ka veikalā tiek tirgotas preces, kurām beidzies derīguma termiņš, Pārtikas un veterinārais dienests aicina sniegt maksimāli precīzu informāciju par tirdzniecības vietu un preci, zvanot uz uzticības tālruni – automātisko atbildētāju 7027402.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!