• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2004., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta balvām par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs

Vēl šajā numurā

26.11.2004., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes sanāksmi

Lai turpinātu aizsākto dialogu un nodrošinātu regulāru viedokļu apmaiņu ar uzņēmējdarbības pārstāvjiem, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenā muitas pārvalde (GMP) vakar, 25.novembrī, rīkoja kārtējo Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes sanāksmi.
Sanāksmes pirmajā daļā VID GMP direktors Andis Drulle iepazīstināja uzņēmējus ar VID muitas darbības stratēģijas projektu 2005.–2009.gadam. Kā norādīja A.Drulle, līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā pasākumi, kas bija plānoti, lai ieviestu 2001.gada 5.decembrī VID padomes sēdē apstiprināto VID muitas darbības stratēģiju 2001.–2005.gadam, ir īstenoti, tādēļ jānosaka galvenie turpmākās darbības virzieni. Jaunā dokumenta projektā kā būtiskākie muitas dienesta stratēģiskie mērķi ir izvirzīta aizsargāta sabiedrība, ekonomika un vide, veicot muitas noteikumu pārkāpumu un noziedzīgu nodarījumu novēršanu un atklāšanu; uzlabota starptautiskās tirdzniecības vide, precīzi aprēķināti un iekasēti muitas maksājumi; efektīva muitas dienesta darbība. Svarīgi ir nodrošināt efektīvu Eiropas Savienības ārējās robežas kontroli, to sabalansējot ar legālas ārējās tirdzniecības veicināšanu. Stratēģisko mērķu īstenošanai veicamie uzdevumi tiks noteikti stratēģijas ieviešanas plānā. Līdz šā gada beigām VID muitas darbības stratēģiju 2005.–2009.gadam plānots iesniegt izskatīšanai un apstiprināšanai VID padomes sēdē.
VID GMP direktors informēja uzņēmējus arī par līdzdalību Latvijas un Ķīnas Apvienotās komitejas pirmajā sēdē, kas pagājušā nedēļā notika Pekinā. Kā pastāstīja A.Drulle, sēdē pārrunāti jautājumi, kas skar līdzšinējo abu valstu ekonomisko un tirdzniecisko sadarbību, kā arī apspriestas turpmākās sadarbības iespējas. Latvijas, tāpat kā citu Eiropas Savienības dalībvalstu, sadarbību muitas jomā ar Ķīnu regulēs Eiropas Kopienas un Ķīnas Tautas Republikas valdības līgums par sadarbību un savstarpējo administratīvo palīdzību muitas jautājumos, ko plānots noslēgt tuvākajā laikā.
Viena no galvenajām tēmām, kas iztirzāta iepriekšējā Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes sanāksmē 14.oktobrī, bija saistīta ar intelektuālā īpašuma tiesību īstenošanu Latvijā. Uzņēmēji apliecināja, ka ir gatavi sadarboties intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības nodrošināšanā, taču vienlaikus uzsvēra, ka ir jāpārskata jautājums par preču piegādes ķēdē iesaistīto pakalpojumu sniedzēju (muitas brokeru) atbildību par darbībām ar kontrafaktām precēm. Kā informēja A.Drulle, 10.decembrī VID GMP speciālisti tikušies ar Loģistikas un muitas brokeru asociācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu uzņēmēju priekšlikumus, taču diskusija par šiem jautājumiem tiks turpināta.
Sanāksmes otrajā daļā VID GMP eksperti atbildēja uz uzņēmēju pārstāvju iepriekš iesniegtajiem jautājumiem, tanī skaitā par dokumentiem, kas izmantojami preču muitas statusa apstiprināšanai, par darbībām brīvajās zonās un brīvajās noliktavās, par apkopojošo deklarāciju iesniegšanas kārtību un citiem, kā arī uzklausīja uzņēmēju viedokļus un priekšlikumus aktuālu jautājumu risināšanā.
Savukārt Finanšu ministrijas Muitas likumdošanas departamenta speciālisti informēja uzņēmējus par Eiropas Savienības modernizētā Muitas kodeksa projekta izstrādes gaitu. Uzņēmējiem tika atgādināts, ka ar jaunāko – modernizētā Muitas kodeksa projekta 4. versiju (angļu valodā), kas publiskota 11.novembrī, iespējams iepazīties Finanšu ministrijas mājas lapā. Turpat latviešu valodā lasāmi arī skaidrojumi modernizētajam Muitas kodeksam.
Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka nākamā Muitas un uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde tiks rīkota janvāra pirmajā pusē.

VID Galvenā muitas pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!