• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bijušā veikala "Sakta" telpu turpmāku izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2004., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru

Vēl šajā numurā

26.11.2004., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bijušā veikala “Sakta” telpu turpmāku izmantošanu

Atklātā vēstule:

akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi”, LR Izglītības un zinātnes ministrijai, Rīgas domei, Rīgas iedzīvotājiem

Līdz ar veikala “Sakta” bijušā pārvaldītāja, uzņēmuma “Saules stari” maksātnespēju aktuāls kļuvis jautājums par telpu turpmāko izmantošanu Brīvības ielā 32. Tā ir ēka, kurā jau gadu desmitus lielā šaurībā strādā Vēstures un filozofijas fakultāte un atsevišķas Latvijas Universitātes zinātniskās institūcijas. Jautājums par “Saktas” ēkas tālāko likteni tieši skar ne tikai vienu no LU fakultātēm un tās studentus, bet arī visus rīdziniekus, kurus satrauc mūsu galvaspilsētas attīstības tendences.
Līdz šim masu medijos atspoguļotā informācija liek domāt, ka jauna telpu apsaimniekotāja izvēlē atbildīgās institūcijas par galveno kritēriju izvirzījušas lielākas nomas maksas iegūšanu, pieļaujot telpu iznomāšanu jaunas azartspēļu iestādes izveidošanai.
Latvijas Universitāte uzskata, ka jautājums par turpmāko veikala telpu izmantošanu Rīgas centrā ir ne tikai naudas, bet arī pilsētas nākotnes koptēla jautājums. Vai Rīga turpinās ceļu uz mazās Parīzes, nebūt ne labākajā nozīmē, tēla radīšanu? Vai no Rīgas centra tiks izspiesti ne tikai veikali, bet arī kultūras un izglītības iestādes?
Lielākās Saeimā pārstāvētās politiskās partijas izglītības un zinātnes atbalstīšanu ir pasludinājušas par prioritāti. Pašlaik ir izveidojusies situācija, kad politiķiem un atbildīgajām institūcijām ir iespēja savus vārdus apliecināt ar darbiem, pieņemot veselā saprāta diktētu lēmumu, kurā peļņas gūšanas vēlme nenomāktu visas sabiedrības attīstības intereses.
Atzinīgi vērtējot Rīgas domes rūpes par pilsētas harmonisku attīstību, uzskatām, ka šī jautājuma risināšana 2006.–2018.gada pilsētas attīstības plānā būs novēlota. Rīgas centrs jau būs neatgriezeniski sadalīts, tāpēc jārīkojas nekavējoties!
Bijušās “Saktas” telpas būtu ļoti noderīgas gan Latvijas Universitātes studentu lasītavas izveidei, gan auditoriju un mācību telpu ierīkošanai. Tas ļautu novērst vēsturiski vērtīgo LU bibliotēkas grāmatu fondu glabāšanu nepiemērotos apstākļos, kad grāmatas lasītājam ir grūti pieejamas un atrodas tālu ārpus Rīgas centra. Kopumā šāds jautājuma risinājums būtu ne tikai labs, bet pat ļoti nepieciešams atbalsts vienai no vadošajām valsts dibinātajām augstskolām un vienlaikus sekmētu Rīgas kā studentu pilsētas, nevis azartspēļu un citu prieka vietu citadeles tēla nostiprināšanu.
Lūdzam AS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētāju Māri Kaijaku, izglītības un zinātnes ministru Juri Radzēviču, Rīgas domes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru apliecināt saviem amatiem atbilstošu tālredzību un pieņemt sabiedrības interesēm un Rīgas tālākai attīstībai labvēlīgu lēmumu. Aicinām arī rīdziniekus izteikt savas domas par bijušā veikala “Sakta” telpu izmantošanu un Rīgas centra nākotni kopumā.

Ivars Lācis, Latvijas Universitātes rektors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!