• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piensaimnieki lūko pēc jauniem darbalaukiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2004., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prasība par policistu tiesībām - Saeimā un tiesā

Vēl šajā numurā

25.11.2004., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piensaimnieki lūko pēc jauniem darbalaukiem

Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) turpmāk veltīs visus spēkus, lai attīstītu Latvijas piensaimnieku starptautisko darbību.

To vakar, 24.novembrī, preses konferencē “Latvijas piensaimniecības kopējie mērķi pēc desmit darbības gadiem un iestājas ES” atzina LPCS valdes priekšsēdētājs Marģers Rava. Pamati LPCS likti 1994.gada vasarā, kad pārstāvji no 31 piensaimniecības uzņēmuma pulcējās, lai izveidotu nozares organizāciju.
 

GOVS.PNG (132807 bytes)
Foto: Ints Kalniņš, A.F.I.

Komentējot šajos gados paveikto, M.Rava skaidro, ka piensaimniecības nozarē panākta stabilizācija: “Uzņēmumos ir modernas tehnoloģijas, produktu dizains un kvalitāte atbilst ES prasībām. Eksports uz ES un trešajām valstīm kļuvis par Latvijas piensaimnieku biznesa sastāvdaļu, taču tas ir nepietiekams, lai mazinātu konkurenci vietējā tirgū.”
Pēc desmit gadiem līdz ar Latvijas iestāšanos ES mainījusies piensaimniekus apvienojošās un pārstāvošās organizācijas loma un tai paveras cits darbalauks. Proti, LPCS par savas darbības vadmotīvu uzskata pašmāju piensaimnieku starptautiskās darbības attīstīšanu.
LPCS koncentrējas uz trim galvenajiem virzieniem kopējo interešu aizstāvībā: līdzdalība Latvijas un ES likumdošanā; ārvalstu pieredzes apkopošana un adapcija Latvijā; piena patēriņa veicināšana.
Kā uzskata LPCS valdes priekšsēdētājs, lai attīstītu Latvijas piensaimniecību, jāveicina piena produktu patēriņa pieau-gums, kā arī jāpanāk, lai piensaimnieki būtu zināšanām bagāti un valsts atbalstīti. Viņa skatījumā, joprojām sasāpējis jautājums ir subsīdiju nevienādais apjoms jaunajām un vecajām ES dalībvalstīm.

“LV” informācija

Uzziņai

Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība apvieno 26 Latvijas piena pārstrādes uzņēmumus, kuros pārstrādā apmēram 95% no Latvijā ražotā piena.

Avots: LPCS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!