• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Federatīvās Republikas federālā prezidenta oficiālo darba vizīti Latvijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2004., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas Federatīvās Republikas federālā prezidenta oficiālo darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

24.11.2004., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Federatīvās Republikas federālā prezidenta oficiālo darba vizīti Latvijas Republikā

VACIJA05.PNG (100188 bytes)
Horsts Kēlers
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 23.novembrī, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas federālo prezidentu Horstu Kēleru, kurš ieradies Latvijā oficiālā vizītē.
Ministru prezidents I.Emsis atzinīgi novērtēja līdzšinējās Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, sekmīgo ekonomisko un politisko sadarbību, kā arī iespējas turpmāk tās padziļināt. Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību radīt vienotu Baltijas un Rietumeiropas valstu enerģētikas un transporta infrastruktūras sistēmu un izmantot Baltijas valstu priekšrocības enerģētikas jomā.
Vācijas prezidents apliecināja Vācijas un savu personisko vēlmi un ieinteresētību palīdzēt Latvijai, īpaši stabilas un ilgtspējīgas ekonomiskās attīstības jomā, kā arī atšķirību mazināšanā starp valsts reģioniem. H.Kēlers pauda pārliecību, ka ar Eiropas Savienības fondu atbalstu būs iespējams sekmēt dzīves līmeņa celšanos Latvijā.
Puses bija vienisprātis, ka pastāv nepieciešamība padziļināt abu valstu divpusējos kontaktus politikā, kultūrā un ekonomikā.
Tika pārrunāta Latvijas iekšpolitiskā situācija un starptautiskās aktualitātes.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Valsts prezidentes tosts pusdienās par godu Vācijas federālā prezidenta Horsta Kēlera oficiālajai darba vizītei Latvijā 2004.gada 23.novembrī:

Augsti godātais federālā prezidenta kungs! Ļoti cienītā Kēleres kundze! Ekselences! Dāmas un kungi!
Man ir patiess prieks sveikt Jūs un Jūsu kundzi šodien Latvijā. Jūsu vizīte apliecina patiesas draudzības jūtas un ciešu apņemšanos padziļināt un attīstīt Latvijas un Vācijas izcilo sadarbību.
Aizvadītais gadu desmits bijis daudzu izaicinājumu un notikumu laiks mūsu valsts vēsturē. 18.novembrī svinējām Latvijas neatkarības proklamēšanas 86.gadadienu. 9.novembrī Vācija atzīmēja 15.gadadienu kopš Berlīnes mūra krišanas, kas iezīmēja valsts atkalapvienošanās iesākumu. Turpmākā notikumu attīstība pierādīja, ka Vācijas vienotība bija nozīmīgs solis arī uz Eiropas vienotību.
Šis gads Latvijai ir bijis ļoti nozīmīgs – ir noslēdzies mūsu valsts garais un brīžiem arī grūtais mājupceļš uz vienotu Eiropu, Latvija ir kļuvusi par pilntiesīgu ES un NATO dalībvalsti. Kā līdztiesīga starptautiskās politikas dalībniece Latvija atkal var pati lemt par savu likteni un līdz ar citām valstīm aktīvi piedalīties kopīgās nākotnes veidošanā. Paldies Vācijai par tās ilggadīgo un konsekvento atbalstu, ko tā ir sniegusi Latvijai ceļā uz ES un NATO.
Latviju un Vāciju vieno gadsimtiem ilgas kultūrvēsturiskās saites. Vācu zinātnieki, mākslinieki un sabiedriskie darbinieki ir atstājuši savus vārdus un darbus Rīgas vēsturē. Piemēram, Rihards Vāgners, rakstnieks Verners Bergengrīns, pazīstams ķīmiķis, Nobela prēmijas laureāts Vilhelms Ostvalds, daudzi vācu arhitekti, kuri ir veidojuši mūsu pilsētas jūgendstilu. Latvija atzinīgi novērtē un ir ieinteresēta turpināt abu valstu ciešo sadarbību izglītības un kultūras jomās.
Šodien Vācija ir lielākā Latvijas ārējās tirdzniecības partnere un ārvalstu investore. Kā Baltijas jūras reģiona valstis Latvija un Vācija ir piederīgas Eiropas dinamiskākajam reģionam. Līdz ar Eiropas Savienības un NATO paplašināšanos šīm valstīm dota iespēja intensīvai un uz nākotni orientētai kooperācijai.
Man tādēļ ir īpašs prieks sveikt viesus no Vācijas – no valsts, ar kuru mūs saista ideāli, vērtības un kopīgi uzskati.
Nobeigumā vēlos nolasīt citātu no Gētes “Fausta”, kas, manuprāt, labi atspoguļo mūsu valstu situāciju:
“Solch ein Gewimmel möcht’ ich sehn, Auf freiem Grund mit freiem Volke stehn!” (“Šo ņirboņu es labprāt redzētu, Ar brīvu tautu brīvā zemē stāvētu!”)
Ekselences, dāmas un kungi!
Atļaujiet man savā un Imanta Freiberga kunga vārdā novēlēt Jums, prezidenta kungs, spēku un enerģiju darbā. Es šo glāzi paceļu par Jums, prezidenta kungs, un Jums, prezidenta kundze! Par Latvijas un Vācijas ciešo sadarbību! Par mūsu un visu Eiropas tautu labklājību!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!