• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pulcē Īrijas latviešu kopienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2004., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96884

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 24. novembrī

Vēl šajā numurā

24.11.2004., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pulcē Īrijas latviešu kopienu

Neilgi pirms Ziemassvētkiem, 19.decembrī, Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiks pirmais latviešu dievkalpojums šajā valstī.

SVECES.PNG (101495 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Īrijā dzīvo un strādā daudz latviešu un Latvijas pilsoņu, kas šajā zemē ieradušies pēdējos desmit gados, un, kā skaidro mācītājs Tālis Rēdmanis, līdz šim latvieši tur vēl nav izveidojuši savas organizācijas, kādas ir citās valstīs, arī Latvijas vēstniecība šajā valstī atvērta tikai nesen. 
Dievkalpojuma rīkotāji aicina visus, kuriem tuvi un pazīstami cilvēki patlaban dzīvo un strādā Īrijā, darīt viņiem zināmu informāciju par latviešu dievkalpojumu Dublinā. Kā norāda T.Rēdmanis: “Lielākās grūtības ar Īrijas pašreizējo lielo latviešu kopienu ir: lai arī latviešu Īrijā ir daudz, viņiem nav nekādas organizācijas, tāpēc informācijas izplatīšanā gandrīz vienīgie un visdrošākie ceļi ir caur tuviniekiem Latvijā.”
Jau Latviešu evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas (LELBAL) nosaukums liecina par tās uzdevumiem, tādēļ tagad, kad Īrija pievienojusies to valstu saimei, kurās ir ievērojams skaits latviešu, jādomā, kāda garīgā aprūpe tautiešiem šajā zemē nepieciešama. LELBAL arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis vasarā, apmeklējot Īriju, nodibināja kontaktus gan ar Latvijas vēstniecību, gan ar vācu izcelsmes luterāņu draudzi Dublinā. Šīs draudzes dievnamā 19.decembrī pulksten 14 arī notiks pirmais latviešu dievkalpojums Īrijā. Tā kā Īrijai vistuvākā latviešu draudze atrodas Londonā, tad dievkalpojuma noturēšana uzticēta Londonas Apvienotās latviešu evaņģēliski luteriskās un Miera draudzes mācītājai Elīzai Zikmanei.
T.Rēdmanis aicina: “Ziemsvētki ir laiks, kad visvairāk gribas būt kopā ar savējiem, un, ja nav iespējas būt kopā ar ģimeni, tad vismaz varam būt kopā ar citiem latviešiem. Visi Latvijas ļaudis, kas tobrīd būsit Īrijā, būsit mīļi gaidīti uz šo pirmo dievkalpojumu latviešu valodā!”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!