• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 16. novembra noteikumi Nr. 932 "Studiju uzsākšanas kārtība vēlākos studiju posmos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96800-studiju-uzsaksanas-kartiba-velakos-studiju-posmos

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.933

Par Latvijas Republikas un Šveices Konfederācijas līgumu par policijas sadarbību cīņā pret noziedzību

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 932

Pieņemts: 16.11.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.932

Rīgā 2004.gada 16.novembrī (prot. Nr.66 9.§)

Studiju uzsākšanas kārtība vēlākos studiju posmos

Izdoti saskaņā ar Augstskolu likuma 47.panta trešo daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā uzsākamas studijas augstākās izglītības iestādē vēlākos studiju posmos.

2. Studijas augstākās izglītības iestādē vēlākos studiju posmos uzsākamas, pārejot no vienas augstākās izglītības iestādes uz citu augstākās izglītības iestādi vai citu studiju programmu tajā pašā vai citā augstākās izglītības iestādē vai atsākot studijas pēc pārtraukuma.

3. Studijas augstākās izglītības iestādē vēlākos studiju posmos atļauts uzsākt tā paša vai zemāka līmeņa studiju programmā. Pēc pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības ieguves studijas var turpināt augstākās izglītības studiju programmā bakalaura grāda vai otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības iegūšanai.

4. Studijas vēlākos studiju posmos var uzsākt studējošie un personas, kuras ir apguvušas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā licencētu vai akreditētu augstākās izglītības studiju programmu vai tās daļu. Minētās studiju programmas vai tās daļas apguvi apliecina augstākās izglītības iestādes izsniegta izziņa.

5. Augstākās izglītības iestāde var atteikt studiju uzsākšanu vēlākos studiju posmos, ja attiecīgajā studiju programmā nav brīvu vietu.

6. Pārejot uz citu augstākās izglītības iestādi, budžeta finansējums studijām netiek saglabāts.

7. Persona, kura vēlas uzsākt studijas vēlākos studiju posmos, iesniedz augstākās izglītības iestādē iesniegumu par reģistrāciju studijām noteiktā studiju programmā. Iesniegumam pievieno augstākās izglītības iestādes izsniegtu izziņu, kas apliecina, ka iepriekš apgūtā studiju programmas daļa nav mazāka par 40 kredītpunktiem jeb diviem semestriem.

8. Augstākās izglītības iestāde salīdzina iepriekš apgūtos priekšmetus un to apjomu ar attiecīgās augstākās izglītības iestādes studiju programmas atbilstošo daļu un norāda, kurus priekšmetus no iepriekš apgūtajiem var ieskaitīt un kuros kārtojami papildu pārbaudījumi. Priekšmetus ieskaita, ja to apjoms kredītpunktos abās salīdzināmajās studiju programmās ir vienāds vai kredītpunktu skaits iepriekš apgūtajā attiecīgajā priekšmetā ir lielāks. Papildus kārtojamo priekšmetu kopapjoms nedrīkst pārsniegt 20 kredītpunktu.

9. Lēmumu par studiju līguma slēgšanu ar personu, kura vēlas uzsākt studijas vēlākos studiju posmos, pieņem rektors vai viņa pilnvarota amatpersona, pamatojoties uz studiju programmas direktora ieteikumu. Augstākās izglītības iestāde izdod rīkojumu par imatrikulāciju noteiktā semestrī, pievienojot veiktā salīdzinājuma protokolu un individuālo studiju plānu ar papildu prasībām (apgūstamie priekšmeti, pārbaudījumu kārtošanas termiņi), ņemot vērā, lai kopā ar papildus apgūstamajiem priekšmetiem studiju gadā iegūto kredītpunktu skaits nepārsniegtu 40 kredītpunktu.

10. Individuālā studiju plāna izpildi kontrolē augstākās izglītības iestādes struktūrvienības vadītājs, kurš ir atbildīgs par atbilstošās studiju programmas īstenošanu.

11. Augstākās izglītības iestāde visus ar studējošā imatrikulāciju un individuālo studiju gaitu saistītos dokumentus glabā studējošā personas lietā.

Ministru prezidents I.Emsis

Izglītības un zinātnes ministrs J.Radzevičs

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 24.novembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!