• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 16. novembra noteikumi Nr. 947 "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 13.jūlija noteikumos Nr.602 "Noteikumi par traktortehnikas valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96786-grozijumi-ministru-kabineta-2004-gada-13-julija-noteikumos-nr-602-noteikumi-par-traktortehnikas-valsts-tehnisko-apskati-un-tehn...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.948

Par Saprašanās memorandu par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta ieviešanu 2004.-2009.gadā starp Islandes Republiku, Lihtenšteinas Firstisti, Norvēģijas Karalisti un Latvijas Republiku

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 947

Pieņemts: 16.11.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.947

Rīgā 2004.gada 16.novembrī (prot. Nr.66 44.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 13.jūlija noteikumos Nr.602 “Noteikumi par traktortehnikas valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli”

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 16.panta septīto daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 13.jūlija noteikumos Nr.602 “Noteikumi par traktortehnikas valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli” (Latvijas Vēstnesis, 2004, 124.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt nosaukumā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas un tās piekabju”.

2. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu “inspekcija” (attiecīgā locījumā) ar vārdu “aģentūra” (attiecīgā locījumā).

3. Svītrot 1.punktā vārdus “(turpmāk — traktortehnika)”.

4. Aizstāt 2.punktā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas un tās piekabju”.

5. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

“3. Traktortehnikas un tās piekabes valsts tehniskā apskate (turpmāk — tehniskā apskate) veicama ne vēlāk kā piecas dienas pēc traktortehnikas vai tās piekabes pirmreizējās reģistrācijas un turpmāk atbilstoši termiņam, līdz kuram traktortehnikai vai tās piekabei ir atļauts piedalīties ceļu satiksmē, bet ne retāk kā reizi gadā. Datumu, līdz kuram traktortehnikai vai tās piekabei atļauts piedalīties ceļu satiksmē, norāda tehniskās apskates uzlīmē (talonā).”

6. Aizstāt 4.punktā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas vai tās piekabes”.

7. Aizstāt 5.punktā vārdu “Traktortehnikas” ar vārdiem “Traktortehnikas un tās piekabes”.

8. Aizstāt 6.punktā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas vai tās piekabes”.

9. Aizstāt 7.punktā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas un tās piekabes”.

10. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

“8. Traktortehnikas un tās piekabes statusa pārbaude ietver traktortehnikas vadītāju informatīvās sistēmas aktualizāciju un traktortehnikas un tās piekabju īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas kontroli.”

11. Aizstāt 9.punktā vārdu “Traktortehnikas” ar vārdiem “Traktortehnikas un tās piekabes”.

12. Aizstāt 10. un 11.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

13. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

“12. Pirms tehniskās apskates traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks (vadītājs) kontroles vietā inspektoram uzrāda traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas apliecību, traktortehnikas vadītāja apliecību un spēkā esošu transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polisi, kā arī samaksā par tehnisko apskati.”

14. Aizstāt 13., 14., 15. un 16.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

15. Izteikt 18. un 19.punktu šādā redakcijā:

“18. Traktortehnikas un tās piekabes tehniskā stāvokļa un aprīkojuma kontroli inspektors veic, izmantojot Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras rīcībā esošās diagnostikas palīgierīces un instrumentus. Konstatētos trūkumus vai bojājumus inspektors atzīmē tehniskās apskates protokolā.

19. Tehniskā stāvokļa kontroles beigās inspektors, ņemot vērā konstatētos trūkumus vai bojājumus, nosaka traktortehnikas vai tās piekabes tehniskā stāvokļa un aprīkojuma kopējo novērtējumu un noformē tehniskās apskates protokolu.”

16. Aizstāt 20.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

17. Aizstāt 21.punktā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas un tās piekabes”.

18. Aizstāt 23. un 24.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

19. Aizstāt III nodaļas nosaukumā vārdu “traktortehnikai” ar vārdiem “traktortehnikai un tās piekabei”.

20. Izteikt 25. un 26.punktu šādā redakcijā:

“25. Jaunai, iepriekš nereģistrētai traktortehnikai un tās piekabei tehniskās apskates uzlīmi (talonu) pielīmē vai izsniedz bez traktortehnikas vai tās piekabes tehniskā stāvokļa kontroles veikšanas.

26. Ja iepriekš izsniegtā, spēkā esošā tehniskās apskates uzlīme (talons) ir nozaudēta vai bojāta vai ja ir mainīts traktortehnikas vējstikls, tehniskās apskates uzlīmes (talona) dublikātu izsniedz bez traktortehnikas vai tās piekabes tehniskās kontroles veikšanas.”

21. Aizstāt 27.punktā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas vai tās piekabes”.

22. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

“28. Pirms tehniskās kontroles traktortehnikas vadītājs inspektoram uzrāda traktortehnikas un tās piekabes reģistrācijas apliecību un nodod traktortehniku un tās piekabi tehniskās kontroles veikšanai.”

23. Aizstāt 29.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

24. Izteikt 30., 31. un 32.punktu šādā redakcijā:

“30. Pēc datu salīdzināšanas inspektors veic traktortehnikas un tās piekabes tehniskā stāvokļa un aprīkojuma kontroli.

31. Konstatētos trūkumus vai bojājumus inspektors atzīmē tehniskās kontroles protokolā. Tehniskās kontroles protokolā norāda arī šādu informāciju:

31.1. ziņas par traktortehniku un tās piekabi;

31.2. ziņas par traktortehnikas un tās piekabes īpašnieku (vadītāju);

31.3. ziņas par traktortehnikas un tās piekabes tehniskā stāvokļa un aprīkojuma kopējo novērtējumu;

31.4. tā inspektora vārdu un uzvārdu, kurš veicis traktortehnikas un tās piekabes tehniskā stāvokļa kontroli.

32. Tehniskās kontroles beigās, ņemot vērā konstatēto trūkumu un bojājumu vērtējumus, inspektors nosaka traktortehnikas un tās piekabes tehniskā stāvokļa un aprīkojuma kopējo novērtējumu, noformē tehniskās kontroles protokolu un izsniedz to traktortehnikas vadītājam.”

25. Aizstāt 33., 34., 36., 37., 38. un 39.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

26. Izteikt 40.punktu šādā redakcijā:

“40. Ja traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks (vadītājs) nepiekrīt traktortehnikas, tās piekabes vai aprīkojuma tehniskā stāvokļa novērtējumam, traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks (vadītājs) inspektora pieņemto lēmumu var apstrīdēt, iesniedzot iesniegumu Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas attiecīgā rajona daļas vadītājam.”

27. Aizstāt 41., 42., 43. un 44.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

28. Aizstāt 1.pielikuma nosaukumā vārdu “traktortehnikas” ar vārdiem “traktortehnikas un tās piekabes”.

29. Izteikt 1.pielikuma 1.1.punktu šādā redakcijā:

“1.1. Traktortehnikas un tās piekabes identifikācijas numuriem jābūt tīriem un salasāmiem. Tiem jāatbilst izgatavotāja noteiktajām marķēšanas prasībām un traktortehnikas vai tās piekabes reģistrācijas dokumentiem.”

30. Aizstāt 1.pielikuma 1.12.punktā vārdu “traktortehnikai” ar vārdiem “traktortehnikai vai tās piekabei”.

31. Izteikt 1.pielikuma 1.13.punktu šādā redakcijā:

“1.13. Mācību braukšanai paredzēto traktortehniku un tās piekabi apzīmē ar pazīšanas zīmēm atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu prasībām. Traktortehnikas pazīšanas zīmei jābūt izgaismotai no iekšpuses.”

32. Aizstāt 1.pielikuma 1.14., 2.1. un 5.1.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika un tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

33. Aizstāt 1.pielikuma 5.2., 5.3., 5.5., 5.9., 6.1., 6.14. un 6.16.punktā vārdu “traktortehnika” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “traktortehnika vai tās piekabe” (attiecīgā locījumā).

34. Aizstāt 1.pielikuma 6.21.punktā vārdu “Traktortehnika” ar vārdiem “Traktortehnika un tās piekabe”.

35. Aizstāt 2.pielikuma nosaukumā vārdu “Traktortehnikas” ar vārdiem “Traktortehnikas vai tās piekabes”.

36. Izteikt 3.pielikumu šādā redakcijā:

“3.pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 13.jūlija
noteikumiem Nr.602

Valsts tehniskās apskates uzlīmes un talona paraugs

1. Valsts tehniskās apskates uzlīme

947-001.PNG (26537 bytes)

2. Valsts tehniskās apskates talons

947-002.PNG (27729 bytes)

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!