• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Barrozu veidotās Eiropas Komisijas apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu pieprasījumu pārskatīt un atjaunināt Komisijas un Eiropas Parlamenta Attiecību pamatnolīgumu

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Barrozu veidotās Eiropas Komisijas apstiprināšanu

Procedūra: Komisijas apstiprināšana, Reglamenta 99.pants, 4.punkts
Balsojums: 2004.gada 18.novembrī

18.novembrī Eiropas Parlaments ar 449 balsīm par, 149 balsīm pret un 82 deputātiem atturoties ievēlēja Žozē Manuela Barrozu sastādīto Komisiju uz pilnvaru laiku no 2004.gada 22.novembra līdz 2009.gada 31.oktobrim.
Pēc balsojuma EP prezidents Josē Borrels teica: “Mēs vēlamies jauna veida sadarbību starp mūsu institūcijām, kas balstītos uz uzticību starp abām pusēm.” Vēršoties pie deputātiem, Barrozu kungs no visas sirds personīgi un komisāru vārdā pateicās par Parlamenta uzticību (..), “šis uzticības balsojums uzliek man ļoti lielu atbildību”, un pauda vēlmi smagi strādāt Eiropas un tās pilsoņu labā.
Eiropas Parlamenta mājas lapā ir pieejams saraksts, kurā norādīts, kā balsojis katrs deputāts, bet kopumā var teikt, ka Eiropas Tautas partijas grupa, vairums Sociāldemokrātu grupas deputātu, vairums Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupas biedru un Nāciju Eiropas grupa atbalstīja Komisiju. Savukārt Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupa, Eiropas Apvienotās kreiso un Ziemeļvalstu Zaļo kreiso spēku konfederālā grupa, Neatkarības/demokrātijas grupa un politiski neatkarīgie deputāti balsoja pret.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!