• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apsveikumiem Valsts prezidentei un Latvijas iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem ārvalstīs

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apsveikumiem Valsts prezidentei un Latvijas iedzīvotājiem

Apsveikumus Latvijas Valsts prezidentei un Latvijas iedzīvotājiem valsts 86.gadskārtā 18.novembrī bija atsūtījuši jau vairāk nekā 30 valstu vadītāji. V.Vīķe-Freiberga saņēmusi vēstules no Francijas prezidenta Žaka Širaka, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II, Ķīnas prezidenta Hu Dziņtao, ASV prezidenta Džordža Buša, Jordānijas karaļa Abdullas II, Bahreinas karaļa Hamada Bin Īsa Āl Halīfa, Kanādas ģenerālgubernatores Adriennes Klarksones, ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana, Grieķijas prezidenta Konstantīna Stefanopula, Bulgārijas prezidenta Georgija Parvanova, Slovēnijas prezidenta Janeša Drnovšeka, Katāras emīra Hamada Bin Halīfa Āl Tānī, Omānas sultāna Kābūsa Bin Saīda, Šveices prezidenta Jozefa Deisa, Čehijas prezidenta Vāclava Klausa, Tunisijas prezidenta Zīnelābidīna Ben Alī, Vācijas prezidenta Horsta Kēlera, Itālijas prezidenta Karlo Čampi, Turcijas prezidenta Ahmeta Sezera, Austrijas prezidenta Heinca Fišera, Gambijas prezidenta Jahija Džameha, Pakistānas prezidenta Perveza Mušarafa, Ukrainas prezidenta Leonīda Kučmas, Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva, Krievijas prezidenta Vladimira Putina, Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, Korejas Republikas prezidenta Ro Mojuna, Libānas prezidenta Emīla Lahūda, Austrālijas ģenerālgubernatora Maikla Džeferija, Īrijas prezidentes Mērijas Maklīzes.
Francijas prezidents Žaks Širaks vēstulē raksta, ka, kopš Latvija un Francija ir kļuvušas par partnervalstīm ES un NATO, sadarbības un draudzības saites ir vērsušās plašumā starp abām valstīm. “Ar īpašu gandarījumu tādēļ ielūdzu Jūs 2005.gada rudenī uz festivāla “Pārsteidzošā Latvija” atklāšanu, kas būs labs ieguldījums, lai Francija dziļāk iepazītu Jūsu valsts kultūras daudzveidību un bagātību.”
Lielbritānijas karaliene Elizabete II Latvijas iedzīvotājiem nākotnē novēl “laimi, labklājību un drošību”.
Ķīnas prezidents Hu Dziņtao raksta, ka “pēc neatkarības atjaunošanas Jūsu valsts piedzīvo strauju izaugsmi un sasniegumus politiskajā, ekonomiskajā, sociālajā un daudzās citās jomās, ieņemot arvien ietekmīgāku lomu starptautiskajās un reģionālajās attiecībās”.
ASV prezidents Džordžs Bušs: “Šogad Jūsu svinības ir patiesi īpašas – ES un NATO pilntiesīgas dalības gaismā.”
Vācijas prezidents Horsts Kēlers: “Jūsu valsts šajā gadā iestājās ES un NATO. Līdz ar to Latvijas un Eiropas vēsturē ir sākusies jauna nodaļa. Vienlaikus jaunu kvalitāti iegūs attiecības starp mūsu valstīm. Vācija būs gandarīta par ciešu sadarbību ar Latviju. Ar prieku gaidu mūsu tikšanos, kas notiks 2004.gada 23.novembrī neilgi pēc Jūsu nacionālajiem svētkiem.”
Itālijas prezidents Karlo Čampi: “Man ir tas prieks Itālijas tautas vārdā un personīgi nosūtīt Jums sirsnīgākos uzplaukuma vēlējumus Latvijas tautai. Es glabāju patīkamas atmiņas par savu valstsvizīti Latvijā šā gada aprīlī, kura vēl vairāk nostiprināja attiecības starp mūsu valstīm. Šā gada 29.oktobrī Romā parakstītais Eiropas konstitucionālais līgums ir fundamentālas nozīmes notikums integrācijas procesā un lieliska iespēja tālākai virzībai vienotās Eiropas ietvaros. Gaidu Jūs Itālijā valstsvizītē nākamā gada pavasarī.”
Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs: “Kazahstāna ir ieinteresēta tālāk attīstīt abpusēji izdevīgu sadarbību ar Latviju. Jūsu valstsvizīte Kazahstānā ir atstājusi vispozitīvāko un sirsnīgāko iespaidu.”
Krievijas prezidents Vladimirs Putins: “Jūsu nacionālajos svētkos – Latvijas valsts proklamēšanas dienā – pieņemiet manus sveicienus, kā arī panākumu un labklājības vēlējumus Jūsu valsts iedzīvotājiem.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!