• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Komisijas enerģētikas komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Triju Zvaigžņu ordeņa un Viestura ordeņa pasniegšanas ceremonijā Latviešu biedrības namā 2004.gada 17.novembrī:

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Komisijas enerģētikas komisāru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 19.novembrī, Rīgas pilī tikās ar Eiropas Komisijas (EK) komisāru Andri Piebalgu.
Pēc tikšanās prezidente žurnālistiem sacīja: “Man bija tas prieks šodien Rīgas pilī sveikt tikko apstiprinātās Eiropas Komisijas komisāru enerģētikā no Latvijas Andri Piebalgu. Man bija iespēja apsveikt viņu ar šo panākumu un novēlēt vislabākās sekmes.
(..) Mēs aprunājāmies par to, kāds ir komisāra darbības loks un kā darbojas EK attiecībā uz dalībvalstīm. Mēs arī runājām par virkni specifisku jautājumu, piemēram, enerģētikas apgādi, tās piegādes diversifikāciju, par kodolenerģētikas stacijām un HES, runājām par gāzes vadiem un bioenerģētiku, tās ražošanu, par plašu jautājumu loku.
(..) Komisāram stājoties amatā, viņa kabineta šefa loma ir ārkārtīgi svarīga. Šajā gadījumā – lai no Latvijas ievēlētais komisārs varētu strādāt ar pilnu jaudu jau ar nākamo pirmdienu, viņam būtu priekšrocība, ja blakus strādātu kāds cilvēks, ar ko viņš jau Briselē ir ilgus gadus sastrādājies, kas perfekti pārzina Eiropas situāciju, tas ļautu komisāram sākt ar pilnu jaudu savus pienākumus pildīt. Protams, Ķestera kunga pietrūks tajā vietā, kur viņš ir līdz šim, bet man ir lielas cerības un uzticība, ka tie jaunie diplomāti, kas bija komandā kopā ar Ķestera kungu, kamēr noritēja Latvijas sarunas ar ES, jau ir guvuši pietiekami lielu pieredzi, tā sacīt, uz Eiropas parketiem, un šeit viņiem būs karjeras izaugsmes iespējas, parādīsies atkal jauni talanti mūsu diplomātu saimes vidū.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!