• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot akreditācijas vēstuli no Krievijas vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot akreditācijas vēstuli no Mali vēstnieka

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot akreditācijas vēstuli no Krievijas vēstnieka

Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga vakar, 16.novembrī, Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Krievijas Federācijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Viktora Kaļužnija.
Sarunas laikā vēstnieks nodeva prezidentei rakstisku Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsveikumu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā.
Abas puses sarunā bija vienisprātis, ka Latvijai un Krievijai ir liels sadarbības potenciāls, piemēram, uzņēmējdarbības, tūrisma, kultūras un citās jomās, līdz šim tas ne tuvu nav ticis pienācīgi izmantots. Vēstnieks informēja prezidenti par sarunām, kas viņam Latvijā jau bijušas gan ar izpildvaras pārstāvjiem, gan uzņēmējiem, kā arī pastāstīja par kultūras vietām, kuras jau apmeklējis, uzsverot, ka visur viņš sastopas ar lielu ieinteresētību sadarboties, tāpat kā pirms došanās uz Latviju, Maskavā tiekoties ar Krievijas uzņēmējiem. Valsts prezidente atzinīgi novērtēja V.Kaļužnija apņemšanos veicināt lietišķus kontaktus starp abu valstu ieinteresētajām nozaru ministrijām, uzņēmējiem un pašvaldību pārstāvjiem. Vēstnieks uzsvēra, ka Latvija un Krievija bija un būs kaimiņi, tādēļ abpusēji izdevīgās, labās attiecībās ir ieinteresētas abas puses. Viņš pauda apņēmību darīt visu, kas ir viņa spēkos, lai starp abām valstīm būtu abpusēji izdevīgas attiecības. Krievijas vēstnieks informēja par Krievijas Valsts domes spīkera vēlmi nākamā gada sākumā apmeklēt Latviju, atbildot uz Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres ielūgumu.
Valsts prezidente norādīja, ka Latvijas dalība ES paver jaunas iespējas Latvijas un Krievijas sadarbībai. Latvija uzsver, ka abu valstu, kā arī visas Eiropas, interesēm atbilst iespējami ātrāka Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšana, ņemot vērā Latvijas gaidāmo pievienošanos Šengenas līguma tiesiskajai telpai. Valsts prezidente un Krievijas vēstnieks tāpat pārrunāja iespēju atjaunot Starpvaldību komisijas darbu un sagatavot parakstīšanai starpvaldību nolīgumus tūrisma, pārrobežu sadarbības, nodokļu un citās jomās. Prezidente informēja vēstnieku par ieinteresētību pārrobežu sadarbībā un trīspusējā sadarbībā, iekļaujot Igauniju, par ko viņa pārliecinājusies, tiekoties ar pašvaldībām, uzņēmējiem un iedzīvotājiem Latvijas austrumu rajonos, kā arī ar Pleskavas apgabala vadību. Valsts prezidente atzīmēja, ka abām valstīm jānokārto arī tādi nozīmīgi jautājumi, kas skar vīzu režīma atvieglošanu, tajā skaitā jautājums par Latvijas konsulāta atvēršanu Kaļiņingradā un readmisijas līgums. Abas puses pauda ieinteresētību sadarbības turpināšanā kultūrā, izglītībā un zinātnē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!