• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Stratēģiskās analīzes komisijas grāmatas "Nacionālās intereses: formulējuma meklējumos" atvēršanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot atvadu vizītē ārvalstu vēstniekus

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Stratēģiskās analīzes komisijas grāmatas “Nacionālās intereses: formulējuma meklējumos” atvēršanā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 16.novembrī, Rīgas pilī piedalījās Stratēģiskās analīzes komisijas grāmatas “Nacionālās intereses: formulējuma meklējumos” atvēršanā. Uzrunājot zinātniekus, pētniekus, valsts institūciju pārstāvjus, plašsaziņas līdzekļu un sabiedrības pārstāvjus, kā arī ārvalstu vēstniekus, Valsts prezidente pauda gandarījumu par to, ka Stratēģiskās analīzes komisijai tik īsā laikā izdevies sasniegt redzamus darba rezultātus – 12.novembrī notika konference “Valstis, sabiedrības un pasaule nākotnes attīstības ietvarā” un vakar klajā nāca rakstu krājums “Nacionālās intereses: formulējuma meklējumos”. Valsts prezidente uzsvēra, ka gan konferencē, gan rakstu krājumā ietverti konceptuāli būtiski jautājumi, kas raisīs diskusijas visos līmeņos – ne tikai ministriju un ierēdņu vidū. Uzrunājot klātesošos, prezidente atzīmēja, ka šis laiks – 2004.gads, kad Latvija sākusi jaunu posmu savā vēsturē kā NATO un ES locekle –, ir īpaši piemērots, lai mēs formulētu un turpinātu veidot izpratni par savas valsts interesēm un par veidiem, kā tās stratēģiski realizējamas.
Definējot pētījumu tematiku, Stratēģiskās analīzes komisija (SAK) ņēmusi vērā nacionālo interešu koncepta daudzveidīgumu – nacionālās intereses veiksmīgi var formulēt tādā gadījumā, ja tiek ņemta vērā starptautiskā vide, nacionālie procesi un sabiedrības atbalsts nacionālo interešu īstenošanā. “SAK pētījumu mērķis ir veicināt Latvijas pārēju no “vārtu sargātājas” pozīcijas uz “robežu paplašinātājas” lomu,” krājumu raksturoja SAK priekšsēdētāja Žaneta Ozoliņa.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!