• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Protestē pret spriedumu "Ave sol" lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 17. novembrī

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Protestē pret spriedumu “Ave sol” lietā

16.novembrī Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs Mārtiņš Dudelis parakstījis protestu un lūdz atcelt Rīgas apgabaltiesas spriedumu tā sauktajā “Ave sol” lietā.
Kā informē Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļa, M.Dudelis lūdz atcelt Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas šā gada 29. aprīļa spriedumu Latvijas Pareizticīgās baznīcas Sinodes prasībā pret Rīgas domi par īpašuma tiesībām uz īpašumu Rīgā, Citadeles ielā.
Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs lūdz kasācijas instances tiesu lietu nodot jaunai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesai citā tiesnešu sastāvā.
Protestā norādīts, ka Rīgas apgabaltiesas spriedums “taisīts uz nenoskaidrotiem apstākļiem, to nevar atzīt par likumīgu un pamatotu”. Turklāt spriedumā nav pierādītas prasītāja – Pareizticīgās baznīcas Sinodes – īpašuma tiesības.
M.Dudelis protestā arī iekļāvis norādi, ka būtu apsverams jautājums šajā lietā, ja tā tiks izskatīta no jauna, par prokurora pieaicināšanu Latvijas valsts interešu aizstāvībai. Kā iemesli minēti lietas apstākļi, arī Rīgas domes pārstāves Olgas Stežko rīcība tiesas sēdē, prasību neatzīstot un vienlaikus lūdzot to apmierināt, kā arī Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra vēstulē minētie pieņēmumi.
Likumā noteiktajā termiņā – 30 dienās – Senāts protestu izskatīs rīcības sēdē un tad lems, vai tas atbilst likuma prasībām un ir izskatāms Senāta tiesas sēdē.
30 dienu laikā no protesta saņemšanas lietas dalībnieki, tātad gan Pareizticīgās baznīcas Sinode, gan Rīgas dome, var iesniegt savus paskaidrojumus Senātā.
Kā ziņots, koncertzāle “Ave sol” saskaņā ar spēkā stājušos tiesas spriedumu pārgāja Latvijas Pareizticīgo baznīcas īpašumā. Spriedumu varēja pārsūdzēt, bet tas laikus netika izdarīts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!