• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā ieceļo vairāk ārvalstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2004., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likts stūrakmens vērienīgai būvei

Vēl šajā numurā

16.11.2004., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā ieceļo vairāk ārvalstnieku

Ārvalstu viesu skaits Latvijā palielinājies strauji, taču mūsu valstī iztērētā naudas summa pieaugusi tikai nedaudz. Šis secinājums balstīts uz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veikto kārtējo valsts robežu šķērsojošo personu apsekojumu robežkontroles punktos.

Apsekojumā iegūtie rezultāti liecina, ka šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo ceturksni ārvalstu viesu skaits Latvijā palielinājies par 27,7%, ziņo CSP Transporta un tūrisma statistikas daļa.
Ārzemnieki Latvijas robežu šķērsojuši pavisam 1 104 000 reižu. Vairāk nekā puse mūsu valstī uzturējušies mazāk par 24 stundām. Vidējais viesu uzturēšanās ilgums bijis 2,2 diennaktis, kas ir nedaudz mazāk salīdzinājumā ar šo pašu laika periodu pagājušajā gadā (2,5 diennaktis).
Lielākā daļa ārvalstu viesu bijuši tuvējo kaimiņvalstu iedzīvotāji – 25% no ceļotāju kopskaita bija ieradušies no Igaunijas un 24% no Lietuvas. 11% bija ieradušies no Vācijas, 7% – no Polijas, 6% – no Krievijas, 4% – no Somijas un Itālijas.
No visiem ārzemju ceļotājiem, kuri apsekojuma periodā ieradās Latvijā, kā ceļojuma iemeslu 36% norādīja atpūtu, 29% minēja, ka Latvijā ieradušies tikai caurbraucot (tranzītā), 15% – draugu, radinieku apmeklējumu, bet 11% kā ceļojuma iemeslu minēja darījumu kārtošanu.
Trijos mēnešos ārvalstu viesi mūsu valstī iztērējuši 55,4 miljonus latu – šajā summā neietilpst ceļa izdevumi, izdevumi, kas veikti darba devēja uzdevumā, kā arī kapitālieguldījumi. Minētā summa ir tikai par 0,2 miljoniem latu vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā. Vidēji dienā ceļotājs iztērēja 23 latu, kas ir par trim latiem mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.
39% no visiem ārvalstu viesiem Latvijā uzturējušies ilgāk par 24 stundām. No tiem, kuri Latvijā nakšņojuši, 45% apmetušies viesnīcās vai tām pielīdzinātās tūristu mītnēs, 26% – pie radiem vai draugiem. Katrs otrais ārzemju vairākdienu ceļotājs Latvijā ieradies pirmo reizi.
Informāciju par Latviju ārzemju ceļotāji galvenokārt ieguvuši no tūristu ceļvežiem – 23%, 18% – internetā, 17% – no radiem, draugiem un paziņām un iepriekšējiem Latvijas apmeklējumiem.

“LV” informācija

 

Uzziņai:

Visvairāk naudas trešajā ceturksnī tērējuši ceļotāji no Vācijas – 10,8 miljonus latu, Krievijas – 8,7 miljonus latu, Itālijas – 4,9 miljonus latu, Lielbritānijas – 3,1 miljons latu, Igaunijas – 3 miljoni latu, Zviedrijas – 2,7 miljoni latu, Somijas – 2,4 miljoni latu, bet no Lietuvas un ASV – 1,9 miljoni latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!