• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā vērtējam dalību Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2004., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas robežas sardzē

Vēl šajā numurā

13.11.2004., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā vērtējam dalību Eiropas Savienībā

KAROGI.PNG (50048 bytes)Pozitīva attieksme pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā oktobrī pausta biežāk nekā negatīva, tomēr vairumam ir neitrāla attieksme.

Latvijas iedzīvotāju attieksme pret Latvijas dalību ES noskaidrota oktobrī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā. Par “labu lietu” to atzina 31% (septembrī – 30%) iedzīvotāju, bet par “sliktu lietu” – 21% (septembrī – 20%) aptaujāto. Aptuveni divas piektdaļas respondentu sniedza neitrālu vērtējumu un izvēlējās atbildi – “ne laba, ne slikta lieta”. Latvijas dalību ES par “labu lietu” biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, kā arī aptaujātie, kuru mēneša vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli pārsniedz 101 latu.
Neitrālu attieksmi – atbildi “ne laba, ne slikta lieta” – biežāk izvēlējušies respondenti vecumā no 55 līdz 64 gadiem un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir no 51 lata līdz 75 latiem.
Latvijas dalību ES kā “sliktu lietu” biežāk vērtējuši aptaujātie vecumā no 55 līdz 64 gadiem, respondenti ar pamatizglītību, citu tautību pārstāvji, Zemgalē dzīvojošie un aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no 26 līdz 50 latiem un no 76 līdz 100 latiem.
Aptauju veica Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Valsts kancelejas atbalstu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!