• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Meklēs risinājumus transporta apdrošinātāju problēmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2004., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasākumi finansiālai un ekonomiskai stabilitātei

Vēl šajā numurā

12.11.2004., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Meklēs risinājumus transporta apdrošinātāju problēmām

Šodien Latvijas Tranportlīdzekļu apdrošinātāju biroja konsultatīvās padomes sēdē meklēs risinājumus vairākām problēmām saistībā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu (OCTA).

Viens no diskutējamajiem jautājumiem ir iecere rosināt izmaiņas likumdošanā, nosakot diferencētas apdrošināšanas prēmijas atkarībā no soda punktiem. Atgādinām, ka šis ierosinājums izskanēja Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē oktobra sākumā.
Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (TAB) un apdrošinātāji atbalsta OCTA polišu cenu sasaisti ar soda punktiem, taču uzskata, ka ar likumu šādu regulējumu nedrīkst noteikt, jo tas būtu pretrunā ar ES direktīvām, norāda TAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics. TAB un apdrošinātāji uzskata, ka jāmeklē cits risinājums šīs sasaistes nodrošināšanai. Pati par sevi sasaiste, kā uzskata apdrošinātāji, labvēlīgi ietekmētu braukšanas kultūru Latvijā.
Sēdē spriedīs arī par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas garantijas fonda izveidošanas, uzkrāšanas un administrēšanas noteikumu projektu, kā arī OCTA likuma definētā jēdziena “trešā persona” izpratnes attiecināšanu uz Katastrofu medicīnas centru.
TAB konsultatīvajā padomē piedalās Finanšu, Satiksmes un Zemkopības ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvji, kā arī apdrošinātāju un profesionālo sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!