• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Terehovā strādā pirmais ārvalstu robežsargs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2004., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

12.11.2004., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Terehovā strādā pirmais ārvalstu robežsargs

Rokas apsējs zilā krāsā ar Eiropas Savienības simboliku un uzrakstu “Border guard” – tāda ir pamanāmākā atšķirības zīme ārzemju robežsargam, kurš Latvijā pilda dienesta pienākumus savas valsts robežapsardzības dienesta formas tērpā.

ROBEZA.PNG (149512 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Pirmais ES ārvalstu robežsargs ir no Igaunijas robežsardzes – virsseržants Mēli Poders, kurš sācis darbu Terehovas robežkontroles punktā. Vakar viņu pieņēma Valsts robežsardzes priekšnieks (VRS) robežsardzes ģenerālis Gunārs Dāboliņš.
Jau ziņots, ka Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punkts ir noteikts kā viens no jaunajiem fokuspunkta birojiem (FPB) uz ES ārējās sauszemes robežas. Šādus birojus izveido robežšķērsošanas vietās uz ES sauszemes ārējās robežas, kur ir visintensīvākā robežšķērsojošo personu un transporta līdzekļu plūsma un pastāv tādi ievērojami riski kā nelegālā imigrācija un viltotu dokumentu izmantošana.
Kā skaidro VRS, Terehovas robežkontroles punktā paredzēta ne vairāk kā piecu ārzemju robežsargu darbība vienlaikus. Katra ārvalstu robežsarga misija FPB Terehovā paredzēta uz laiku no trim nedēļām līdz vienam mēnesim. Ārzemniekus iekļaus norīkojuma maiņās ar nosacījumu, ka darba laiks nepārsniedz viņu valstīs noteikto darba laiku nedēļā (atsevišķās maiņās) un viņi darbojas tikai kopā ar VRS amatpersonām kā novērotāji un asistenti.
Būtiskākie priekšnosacījumi – ārzemju robežsargiem jābūt profesionāli labi sagatavotiem, teicami jāorientējas savu un citu valstu personu un transporta līdzekļu dokumentos. Galvenais viņu uzdevums ir, izmantojot pieredzi robežkontrolē, valodu zināšanas un intervēšanas prasmi, sniegt atbalstu VRS amatpersonām robežkontrolē.

“LV” informācija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!