• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Televīzijas 50.gadadienas svinībās Rīgas Latviešu biedrības namā 2004.gada 6.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2004., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot gleznotāju Maiju Tabaku jubilejā

Vēl šajā numurā

09.11.2004., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Televīzijas 50.gadadienas svinībās Rīgas Latviešu biedrības namā 2004.gada 6.novembrī:

VIKE.PNG (108911 bytes)
Latvijas Televīzijas 50 gadu jubilejas svinībās Latviešu biedrības namā 6.novembrī:
LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins un Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Dāmas un kungi!
Sveicu visu Latvijas Televīzijas saimi šajā skaistajā, zeltītajā 50 gadu jubilejā! Īpaši sveicieni visiem tiem, kas kā Asja Strēle bijuši klāt televīzijas tapšanā un darbībā jau no tās pašiem pirmajiem mirkļiem. Sveicieni arī tiem, kas tālākos gados soli pa solim šo pasākumu veduši uz priekšu, ķieģeli pa ķieģelim būvējuši Latvijas Televīzijas reputāciju un slavu.
Pirms 50 gadiem dzima Latvijas Televīzija. Tikai pusotru gadu iepriekš bija nomiris Staļins. Sākās jauna ēra. Politiski bija tāda kā atelpa pēc ilga stinguma un absolūta totalitārisma. Sākās tā sauktie stagnācijas gadi, bet Latvijas Televīzijai tie bija izaugsmes gadi, un šie izaugsmes gadi, man šķiet, tik tiešām bija ļoti nozīmīgi arī tautas apziņas un pašapziņas veidošanā. Tamdēļ vēlreiz sveicu visus, kas garo gadu gaitā ir darbojušies Latvijas Televīzijā. Sveicu tos, kas palīdzēja trešajā atmodā, dziesmotajā revolūcijā latviešiem saskatīt pašiem sevi, apjaust savu spēku, izjust savu vienprātību.
Es sveicu visus tos, kas darbojas Latvijas Televīzijā šodien. Jūs uz saviem pleciem nesat lielu atbildības nastu. Sabiedriskā televīzija tagad ir pilnīgi brīva, nav cenzūras, nav priekšrakstu, nav sodu par saturu, varat teikt un rādīt, ko gribat un kā gribat. Tā ir brīvība, bet tā ir arī atbildība. Televīzija savā saturā var būt ārkārtīgi dažāda: tā var būt darbarīks, un tā var būt ierocis, tā var būt pacilājoša, un tā var būt nomācoša, tā var būt apgarota un var būt vardarbības un ļaunuma pilna, televīzija var atklāt patiesību, bet tā var arī to maskēt, televīzija var atbrīvot domāšanas un spriešanas spēku skatītājos, bet tā var arī būt par propagandas un smadzeņu skalošanas ieroci. Televīzijai ir visas iespējas darīt labu un ļaunu, cēlu un ne tik cēlu, viss ir atkarīgs no ļaudīm, kas tajā strādā un to veido. Es novēlu Latvijas Televīzijai, mūsu sabiedriskajai televīzijai, daudzus svētīgus, laimīgus ražena darba pilnus gadus nākotnē. Es novēlu visiem tās darbiniekiem turpināt savu profesionālo izaugsmi. Es novēlu, lai jūsu starpā valda tā pati sirsnība un mīļums, par kuru mēs runājām un dzirdējām no iepriekšējo gadu darbiniekiem, bet es arī novēlētu, lai jūsu starpā valda veselīga konkurence tieši tamdēļ, lai katrs no jums vienmēr censtos būt tas absolūti labākais savā darbā, kāds vien jūs varat būt. Es sveicu direkciju un visus administrācijas darbiniekus, sveicu visas tās skaistās sejas, ko mēs redzam ekrānos, bet arī tās daudzās citas, kas paliek aizkadrā, kas velk vadus un kabeļus, kas nostāda gaismas un skaņu. Visiem, visiem paldies par to, ko jūs darāt! Daudz laimes jubilejā, un lai jums veicas nākotnē!

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!