• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES valstu un valdību vadītāju sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2004., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informācijas par Eiropas cilvēktiesību tiesas sēdi Mihaila Farbtuha lietā neatbilstību patiesībai

Vēl šajā numurā

09.11.2004., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES valstu un valdību vadītāju sanāksmi Briselē

Piektdien, 5.novembrī, beidzās Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksme. Eiropadome, kurā Latviju pārstāvēja Ministru prezidents Indulis Emsis un ārlietu ministrs Artis Pabriks, atbalstīja Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Barrozu prezentēto jaunās Eiropas Komisijas sastāvu un izteica cerību, ka Eiropas Parlaments jau tuvākajās nedēļās varēs to apstiprināt. ES valstu un valdību vadītāji pārrunāja Lisabonas stratēģiju, jaunās ES tieslietu un iekšlietu sadarbības programmas galvenās prioritātes un citus jautājumus.
ES valstu un valdību vadītāji apliecināja, ka 2000.gadā Lisabonā izvirzītais mērķis – Eiropu desmit gadu laikā padarīt par konkurētspējīgāko ekonomiku pasaulē – joprojām ir aktuāls un uz to ir jātiecas. 2005.gada pavasarī Eiropas Komisija sniegs vērtējumu par dalībvalstu iekļaušanos ekonomiskās attīstības un strukturālo reformu mērķos. Šajā Eiropadomē papildu ieteikumus dalībvalstīm un Eiropas Komisijai atsevišķā pārskata ziņojumā sniedza neatkarīgā augsta līmeņa ekspertu grupa bijušā Nīderlandes premjerministra Vima Koka vadībā.
Eiropadomes sanāksmē apspriesta arī jaunā ES dalībvalstu daudzgadu sadarbības programma tieslietu un iekšlietu jomā. Jaunajā Hāgas programmā iekļauti ES mērķi patvēruma politikas un migrācijas jomā, cīņā pret terorismu un organizēto noziedzību, policijas sadarbību, kā arī ārējo robežu pārvaldību. ES valstu un valdību vadītāji arī vienojās veicināt sabiedrības informētību par ES politikām un jo īpaši par jauno ES Konstitucionālo līgumu, kas 29.oktobrī tika parakstīts Romā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!