• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cik maksāsim ārstējoties, cik saņemsim pretim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2004., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par demokrātisku dialogu starp valsti un uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

05.11.2004., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cik maksāsim ārstējoties, cik saņemsim pretim

Vakar, 4. novembrī, Valsts sekretāru sanāksmē tika pieteikts Veselības aprūpes finansēšanas un organizācijas kārtības noteikumu projekts.

Tas paredz no nākamā gada palielināt pacientu iemaksas un sašaurināt valsts apmaksāto pakalpojumu grozu. Kā intervijā “Latvijas Vēstnesim” skaidro veselības ministrs Rinalds Muciņš (04.11.2004.), pacientu iemaksas palielinās tā, lai stimulētu cilvēku pēc iespējas ātrāk vērsties pie ārsta. Tādēļ noteikumu projekts paredz, ka līdzmaksājums pie ģimenes ārsta saglabājas līdzšinējais – 50 santīmu. Daudz dārgāka kļūs mājas vizīte, turpmāk ģimenes ārsts pats būs tiesīgs noteikt samaksu par to. Bērniem līdz 18 gadu vecumam tā būs par velti, cilvēkiem, sākot no 80 gadiem, un 1. un 2. grupas invalīdiem ar kustību traucējumiem maksa par mājas vizīti būs 2 lati.
Līdz šim pacienta līdzmaksājums pie speciālista bija 50 santīmu, jaunie noteikumi paredz, ka turpmāk tie būs 2 lati.
Jaunie noteikumi arī paredz izmaiņas pacientu iemaksās stacionāros. Ārstniecības iestādes ir sadalītas četros līmeņos, kuros maksa ir dažāda. Reģionālajās neatliekamās palīdzības slimnīcās pacientam, sākot ar otro dienu, būs jāmaksā 5 lati, specializētajās slimnīcās – 4 lati, lokālajās neatliekamās palīdzības slimnīcās – 3 lati, bet pārējās slimnīcās un veselības centros – pusotra lata par katru pavadīto dienu. Par ārstnieciskajām manipulācijām papildus jāmaksā nebūs. Noteikts, ka pacienta iemaksu apmērs par katru stacionēšanu nedrīkstēs pārsniegt 80 latus, bet kalendārajā gadā pacienta iemaksu summa par ambulatorajiem un stacionārajiem pakalpojumiem nedrīkstēs pārsniegt 150 latus.
Noteikumu projekts paredz, ka valsts turpmāk neapmaksās medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus pieaugušajiem.
Ja Ministru kabinets atbalstīs šo noteikumu projektu, tie stāsies spēkā ar 2005. gada 1. janvāri.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!