• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasts kā starpnieks starp bankām un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2004., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Riepas un satiksmes drošība

Vēl šajā numurā

05.11.2004., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasts kā starpnieks starp bankām un iedzīvotājiem

No 4.novembra valsts akciju sabiedrība “Latvijas pasts” piedāvā jaunu pakalpojumu – banku termiņnoguldījumu pieņemšana. Nākotnē pasts vēlētos paplašināt sniegto finanšu pakalpojumu klāstu, ar savu plašo pasta nodaļu tīklu kļūstot par starpnieku starp bankām un to klientiem.
Sadarbība jau uzsākta ar četrām Latvijas bankām – Hipotēku un zemes banku, “Paritāti”, “Parex” banku un “Hansabanku”. Iedzīvotājiem ir iespēja ikvienā “Latvijas pasta” nodaļā noguldīt naudu kādā no minētajām bankām.
Jaunā pakalpojuma ideju kopīgi attīstīja “Latvijas pasts” un Hipotēku un zemes banka. Īsā laikā izstrādātas procedūras, kā tiks pieņemti noguldījumi pasta nodaļās un kā tiks nodrošināta informācijas plūsma starp “Latvijas pastu” un bankām. Pakalpojuma nodrošināšanai nevajadzēja iepirkt jaunas tehnoloģijas, bet investīcijas bija jāveic pasta darbinieku apmācībā, informē “Latvijas pasta” preses sekretārs Edijs Šauers.
Jaunais pakalpojums ir ērts un praktisks risinājums gan pastam un komercbankām, gan arī iedzīvotājiem, uzskata “Latvijas pasta” ģenerāldirektors Gints Škodovs, skaidrojot, ka pastam tā ir iespēja paplašināt savu pakalpojumu klāstu, bet bankām – iespēja izmantot gandrīz tūkstoš pasta nodaļu tīklu visā Latvijā. Savukārt iedzīvotājiem jaunais pakalpojums paplašina naudas ieguldīšanas iespējas.
Atbalstu jaunu pakalpojumu ieviešanai pauž Hipotēku un zemes bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Rolands Paņko, uzsverot, ka viens no bankas mērķiem ir ieviest Latvijas tirgū jaunus finanšu instrumentus. Minētais pakalpojums ir jauns produkts tieši iedzīvotājiem Latvijas laukos un pagastos.
Lai noguldītu naudu, klientam ir jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un pasta operatoram jāiesniedz aizpildīta pieteikuma veidlapa, kā arī noguldāmā naudas summa, ja noguldījumu veic skaidrā naudā. “Latvijas pasts” piedāvā arī iespēju noguldīt naudu, veicot pārskaitījumu no klienta pasta norēķinu sistēmas (PNS) konta. Ja klientam nav PNS norēķinu konta, “Latvijas pasts” piedāvā tā atvēršanu un uzturēšanu fiziskām personām bez maksas. Noguldījuma procentus iespējams saņemt vai nu PNS norēķinu kontā, vai arī tās bankas kontā, kurā veikts noguldījums.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!