• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piešķir līdzfinansējumu pieminekļu celtniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2004., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95907

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrību informēs par nopietniem terora draudiem

Vēl šajā numurā

03.11.2004., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piešķir līdzfinansējumu pieminekļu celtniecībai

Aizsardzības ministrija (AM) piešķirs 122 000 latu līdzfinansējumu divu pieminekļu celšanai. Ministru kabinets 2.novembra sēdē atbalstīja šo ieceri un pieņēma rīkojumu “Par līdzfinansējumu O.Kalpaka pieminekļa laukuma izbūvei Rīgā un Līvānu atbrīvotāju pieminekļa atjaunošanai”.

KALPAKS.PNG (102845 bytes)
Pagājušā gada novembrī O.Kalpaka piemineklis maketēts dabā
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Rīkojums paredz, ka šogad no AM paredzētajiem valsts budžeta programmas “Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO” līdzekļiem O.Kalpaka pieminekļa laukuma izbūvei Rīgā tiks novirzīts 112 000 latu līdzfinansējums. Līvānu novada domei Līvānu atbrīvotāju pieminekļa atjaunošanai tiks piešķirti 10 000 latu.
AM uzdots noslēgt līgumu ar O.Kalpaka pieminekļa fondu un Līvānu novada domi par līdzdalību minēto objektu izbūves un atjaunošanas līdzfinansēšanā un izmantošanu Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām.
Kalpaka pieminekļa fonds vienojies ar Rīgas pilsētas domi, ka piemineklis varētu atrasties Esplanādē. Jau ziņots, ka pieminekli, pēc optimistiskākajām prognozēm, varētu uzstādīt līdz 2005.gada 11.novembrim – Lāčplēša dienai. Pieminekli būvēs par brīvprātīgi saziedotiem līdzekļiem. Tiesības veidot Oskara Kalpaka pieminekli piešķirtas tēlniekam Gļebam Panteļejevam un arhitektam Andrim Veidemanim par projektu “Pret straumi”.
Lai uzsāktu pieminekļa būvniecību, vispirms jāizveido pieminekļa laukums, kas nākotnē būtu Nacionālo bruņoto spēku ceremonijas norises vieta. Savukārt pirms ķerties pie laukuma izbūves, jāpārvieto siltumtrases. Kā rīkojuma projekta paskaidrojuma rakstā bija norādījusi AM, pēc “Rīgas siltuma” aplēsēm, šiem darbiem nepieciešami aptuveni 112 000 latu. Šo summu tad arī piešķirs no AM līdzekļiem. Ja reālās izmaksas būs lielākas, starpību segs Kalpaka pieminekļa fonds no brīvprātīgo ziedotāju līdzekļiem.
Savukārt Līvānu atbrīvotāju pieminekļa atjaunošanu tā vēsturiskajā vietā uzsākusi Līvānu novada dome, maksimāli cenšoties to pietuvināt oriģinālam, kas okupācijas gados ir gājis bojā. Atjaunojot pieminekli, novads iegūs jaunu simbolu, sakārtotu un labiekārtotu vidi ap to. Līvānu atbrīvotāju pieminekli atjaunos trīs kārtās. AM ar līdzfinansējumu piedalīsies pirmās kārtas būvniecībā, kuras kopējās izmaksas būs 39 630 latu. Pirmajā kārtā atjaunos pašu pieminekli un piemiņas plāksni, kā arī bruģēs laukumu.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!