• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 882 "Kārtība, kādā starptautisko publisko tiesību subjektiem piešķir atļauju izmantot Latvijas gaisa telpu lidojumiem ar militārajām vajadzībām paredzētajiem ārvalstu gaisa kuģiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2004., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.897

Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos

Vēl šajā numurā

02.11.2004., Nr. 173

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 882

Pieņemts: 19.10.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.882

Rīgā 2004.gada 19.oktobrī (prot. Nr.60 62.§)

Kārtība, kādā starptautisko publisko tiesību subjektiem piešķir atļauju izmantot Latvijas gaisa telpu lidojumiem ar militārajām vajadzībām paredzētajiem ārvalstu gaisa kuģiem

Izdoti saskaņā ar likuma “Par aviāciju” 40.panta ceturto daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā starptautisko publisko tiesību subjektiem piešķir atļauju izmantot Latvijas gaisa telpu lidojumiem ar militārajām vajadzībām paredzētajiem ārvalstu gaisa kuģiem.

2. Noteikumi neattiecas uz Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu militārajām vajadzībām paredzētajiem gaisa kuģiem, kuri veic kontroli un aizsardzību. Militārajām vajadzībām paredzētajiem ārvalstu gaisa kuģiem (turpmāk — ārvalstu gaisa kuģis), kuri veic kaujas uzdevumus, aizsargājot Latvijas gaisa telpu, tiek nodrošināta prioritāte gaisa telpas izmantošanā attiecībā pret civilās aviācijas gaisa kuģiem.

3. Ne vēlāk kā 14 dienas pirms ārvalstu gaisa kuģa plānotās ielidošanas Latvijas gaisa telpā attiecīgais starptautisko publisko tiesību subjekts diplomātiskā ceļā nosūta Ārlietu ministrijai ielidošanas atļaujas pieprasījumu.

4. Ielidošanas atļaujas pieprasījumā norāda:

4.1. valsti, kurā reģistrēts ārvalstu gaisa kuģis;

4.2. ārvalstu gaisa kuģu skaitu un katra kuģa tipu un reģistrācijas numuru;

4.3. ārvalstu gaisa kuģa sērijas vai pazīšanas numuru;

4.4. ārvalstu gaisa kuģa pazīšanas signālu;

4.5. ārvalstu gaisa kuģa kapteiņa vārdu, uzvārdu un militārā dienesta pakāpi;

4.6. ārvalstu gaisa kuģa apkalpes personu skaitu un militārā dienesta pakāpes;

4.7. pasažieru skaitu, katra pasažiera vārdu, uzvārdu un militārā dienesta pakāpi;

4.8. ārvalstu gaisa kuģa lidojuma nolūku;

4.9. ārvalstu gaisa kuģa izlidošanas lidlauku un laiku (koordinēto universālo laiku);

4.10. ārvalstu gaisa kuģa ielidošanas lidlauku un laiku (koordinēto universālo laiku);

4.11. Latvijas robežas šķērsošanas vietu (ieejas punktu) un laiku (koordinēto universālo laiku);

4.12. ārvalstu gaisa kuģa nosēšanās lidlauku Latvijā (ja plānota nosēšanās);

4.13. ārvalstu gaisa kuģa lidojuma maršrutu Latvijas teritorijā;

4.14. laiku, kad ārvalstu gaisa kuģis izlidos no Latvijas lidlauka (ja plānota nosēšanās);

4.15. Latvijas robežas šķērsošanas laiku (izejas punktu no Latvijas teritorijas);

4.16. informāciju par gaisa kuģa kravu, apstiprinājumu par bīstamas kravas (piemēram, ķīmiska, bioloģiska, toksiska, radioaktīva krava) atrašanos ārvalstu gaisa kuģī, apstiprinājumu par stratēģiskas nozīmes preču atrašanos ārvalstu gaisa kuģī un to dokumentāciju (eksportētājvalsts kompetento iestāžu izsniegtu eksporta licenci vai izvešanas atļauju, vai tam pielīdzinātu dokumentu un importētājvalsts importa licenci vai importa sertifikātu, vai galīgā izlietojuma apliecinājumu), apstiprinājumu par izlūkošanas iekārtu atrašanos ārvalstu gaisa kuģī (ja minētās iekārtas atrodas ārvalstu gaisa kuģī, — apstiprinājumu, ka lidojuma laikā Latvijas gaisa telpā tās netiks izmantotas);

4.17. papildu informāciju (degvielas papildināšanas, lidmašīnas stāvvietas, pasu kontroles pieprasījums).

5. Ārlietu ministrija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju pārbauda iesniegtā ielidošanas atļaujas pieprasījuma atbilstību valsts drošības interesēm un pieņem lēmumu par pieprasījuma turpmāko virzību vai noraidīšanu. Ja ir pieņemts lēmums par ielidošanas atļaujas turpmāku virzību, Ārlietu ministrija ielidošanas atļaujas pieprasījumu nosūta Civilās aviācijas administrācijai.

6. Pēc ielidošanas atļaujas pieprasījuma saņemšanas Civilās aviācijas administrācija šo noteikumu 4.punktā minēto informāciju nosūta Gaisa spēkiem.

7. Gaisa spēki pārbauda Civilās aviācijas administrācijas iesniegto informāciju un, ja nav konstatēti apstākļi, kas varētu apdraudēt Latvijas gaisa telpas drošību, piešķir lidojumam numuru. Ja tiek konstatēti apstākļi, kas varētu apdraudēt Latvijas gaisa telpas drošību, Gaisa spēki pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt lidojumam numuru un par to nekavējoties paziņo Civilās aviācijas administrācijai un Aizsardzības ministrijai. Aizsardzības ministrija nekavējoties informē Ārlietu ministriju.

8. Gaisa spēki paziņo Civilās aviācijas administrācijai par lidojuma numura piešķiršanu. Civilās aviācijas administrācija saskaņo gaisa telpas izmantošanu ar Gaisa vadības dienestu, piešķir ielidošanas atļauju un nosūta to Ārlietu ministrijai, kā arī informē Valsts robežsardzi par vietu, datumu un laiku, kur attiecīgais ārvalstu gaisa kuģis šķērsos (ielidojot un izlidojot) Latvijas robežu, kā arī par nosēšanās lidlauku Latvijā.

9. Ārlietu ministrija ielidošanas atļauju diplomātiskā ceļā nosūta starptautisko publisko tiesību subjektam, kas to pieprasījis.

Ministru prezidenta vietā — Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Aizsardzības ministrs A.Slakteris

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 3.novembri.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!