• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien izšķiras: būs vai nebūs ārstu protesta akcijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2004., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95765

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

29.10.2004., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien izšķiras: būs vai nebūs ārstu protesta akcijas

Šodien, 29. oktobrī, Dzemdību namā uz savu pilnsapulci sanāk anesteziologi reanimatologi, lai lemtu, vai ar nākamo pirmdienu, 1. novembri, sākt savas protesta akcijas, samazinot darba apjomu, vai pieņemt Veselības ministrijas izteikto priekšlikumu par darba samaksas palielināšanu.

Ministrija ir izstrādājusi trīspusējās vienošanās variantu starp Latvijas Anesteziologu reanimatologu asociāciju, ministriju un Valsts obligātās veselības apdrošināšanas valsts aģentūru. Tas paredz, ka no šā gada 1. novembra ārstiem anesteziologiem reanimatologiem vidējā darba samaksa varētu pieaugt līdz 400 latiem līdzšinējo 290 latu vietā, māsām – līdz 200 latiem pašreizējo 169 latu vietā un jaunākajam medicīniskajam personālam – līdz 150 latiem pašreizējā 121 lata vietā. Finansējumu rastu no esošā veselības nozares budžeta.
Jāatgādina, ka anesteziologu prasība bija algas palielināt līdz 1200 latiem mēnesī. Anesteziologu reanimatologu asociācijas prezidente Antoņina Sondore “Latvijas Vēstnesim” pauda savu personīgo viedokli, ka ministrijas priekšlikums būtu jāpieņem – ar noteikumu, ka vienošanās paredz turpmāku algas pieauguma grafiku. Asociācijas kopīgais lēmums būs zināms jau dienas nogalē.

“LV” informācija

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!