• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2004., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 28.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

29.10.2004., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Luksemburgā

Trešdien, 27.oktobrī, beidzās Ministru prezidenta Induļa Emša darba vizīte Luksemburgā. Ministru prezidents I.Emsis tikās ar Luksemburgas lielhercogu Anrī, premjerministru Žanu Klodu Junkeru, parlamenta prezidentu Lisjēnu Veileru un ar Ārlietu komisijas locekļiem.
Sarunā ar Luksemburgas lielhercogu Anrī I.Emsis informēja par Latvijas kā jaunās Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts pašreizējiem galvenajiem uzdevumiem. Savukārt lielhercogs Anrī izteica uzaicinājumu nākamā gada otrajā pusē valstsvizītē Luksemburgā ierasties Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.
Sarunā ar premjerministru Žanu Klodu Junkeru diskutēts par ES nākamās finanšu perspektīvas 2007.– 2013.gadam jautājumiem, Lisabonas stratēģijas turpmāko attīstību, ES attiecībām ar kaimiņiem, kā arī par abu valstu divpusējām attiecībām.
Luksemburga no 2005.gada 1.janvāra būs ES prezidējošā valsts, tādēļ Ž.K.Junkers iepazīstināja Latvijas pusi ar nākamās ES prezidentūras prioritātēm un iecerēm. Puses bija vienisprātis, ka galvenais ES uzdevums nākamā gada pirmajā pusē būs vienoties par jauno ES finanšu perspektīvu.
Otrs svarīgs uzdevums ir aktivizēt Lisabonas stratēģijas īstenošanu, kas paredz ES līdz 2010.gadam kļūt par konkurētspējīgāko ekonomisko spēku pasaulē. Sarunā atzīmēts, ka ES dalībvalstīm ir jāuzņemas tieša atbildība par to, lai tiktu īstenoti Lisabonas stratēģijas mērķi un ES būtu vadošā uz zinātni un zināšanām balstītā ekonomika pasaulē. Abas puses bija vienādās domās, ka ES ir jāvelta lielāka uzmanība ekonomiskai izaugsmei un nodarbinātības jautājumiem. Sarunas laikā pārrunāti Latvijas turpmākie soļi, lai ieviestu ES vienoto valūtu eiru.
Tiekoties ar Luksemburgas parlamentāriešiem, Ministru prezidents Indulis Emsis informēja par Latvijas aktualitātēm, tai skaitā saimnieciskās darbības virzieniem, svarīgāko sociālajā jomā un ārpolitikas prioritātēm.
Luksemburgas parlamenta deputāti gribēja uzzināt Latvijas viedokli par ES turpmāko paplašināšanos, par to, kā būtu jāveido ES attiecības ar kaimiņiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!