• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses brīvība Latvijā novērtēta augstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 28. oktobrī

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Preses brīvība Latvijā novērtēta augstu

Starptautiskās organizācijas “Reportieri bez robežām” izplatītajā trešajā ikgada ziņojumā par preses brīvību Latvija ieņem augsto 10.vietu, ziņo aģentūra LETA.
Saskaņā ar ziņojumu vislielākā preses brīvība valda Dānijā, Somijā, Īrijā, Islandē, Nīderlandē un Norvēģijā, kā arī Slovākijā un Šveicē. Devītajā vietā ierindojas Jaunzēlande ar indeksu “0,67”, desmitajā vietā ir Latvija ar vērtējumu “1”. Igaunija ieņem 11.vietu (indekss “2”), Lietuva – 16. (indekss “3”.) Tuvējās kaimiņvalstis, piemēram, Krievija un Baltkrievija, ieņem 140. un 144.vietu. Ziņojumā atzīts, ka visvairāk preses brīvība ir apdraudēta Austrumāzijā. Pēdējo vietu 167 valstu sarakstā ieņem Ziemeļkoreja.
“Reportieri bez robežām” savu indeksu veido, pamatojoties uz atbildēm, kuras sniegušas 14 partnerorganizācijas un 130 korespondenti visā pasaulē, kā arī žurnālisti, pētnieki, juristi un cilvēktiesību aktīvisti, atbildot uz 52 jautājumiem.
Organizācija apkopojusi informāciju par 167 valstīm.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!