• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem "Augu karantīnas noteikumos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95678

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EK prezidenta lūgumu atlikt uzticības balsojumu

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem “Augu karantīnas noteikumos”

Otrdien, 26.oktobrī, Ministru kabineta sēdē apstiprināts Zemkopības ministrijas ziņojums par augu un augu produktu eksportu, reeksportu un tranzītu uz Krievijas Federāciju, kā arī noteikts Zemkopības ministrijai līdz 2004.gada 2.novembrim sagatavot Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumos Nr.218 “Augu karantīnas noteikumi”” un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā steidzamības kārtā.
Izstrādātie grozījumi paredz, ka augu un augu produktu tranzīta kravām uz Krieviju, ja tās Latvijā tiek atvērtas, muitas procedūra tiks pabeigta tikai pēc fitosanitārās kontroles veikšanas un fitosanitārā sertifikāta saņemšanas. Savukārt gadījumos, ja kravai mainās tikai ekspeditors, bet krava netiek atvērta, sadalīta vai pārpakota, atkārtota fitosanitārā kontrole nebūs nepieciešama.
Pēc grozījumu apstiprināšanas tiks noslēgts līgums starp Valsts augu aizsardzības dienestu (VAAD) un Galveno muitas pārvaldi par piemērotu apstākļu nodrošināšanu muitas noliktavās, lai tajās būtu iespējams atvērt un izkraut augu un augu produktu kravas un veikt fitosanitārās kontroles.
Sarunu procesā panākta vienošanās starp VAAD un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju, ka izmaiņas fitosanitāro kontroļu veikšanas kārtībā neietekmēs pakalpojumu izcenojumus. Maksa par fitosanitārajām pārbaudēm tiks palielināta tikai griezto ziedu kravām.
Līdz šim vēl nav saņemta atbilde no Krievijas Federācijas atbildīgā dienesta uz VAAD nosūtīto vēstuli, kurā tika lūgts izskaidrot Krievijas prasības gadījumos, kad kravas netiek atvērtas un tās tiek pārvadātas aizplombētos konteineros, refrižeratoros vai autofurgonos, bet tām mainās ekspeditors.
Grozījumu izstrādāšanā VAAD bija pieaicinājis arī pārstāvjus no Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas, Galvenās muitas pārvaldes, Latvijas Starptautisko pārvadātāju asociācijas, Latvijas Muitas brokeru asociācijas, Latvijas Kravu ekspeditoru asociācijas un Satiksmes ministrijas.

VAAD informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!