• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2004. gada 20. oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2004. gada 27. oktobrī

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2004. gada 20. oktobrī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2004.gada 20.oktobrī plkst.17.00:

1. Deputātu J.Urbanoviča, A.Klementjeva, V.Orlova, I.Ribakova un A.Vidavska jautājums Ministru prezidentam I.Emsim (Jautājumu reģistra Nr.39)

“Par valsts sociālās apdrošināšanas budžeta parāda valsts pamatbudžetam dzēšanu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

2. Deputātu A.Latkovska, Dz.Zaķa, A.Kampara, S.Bendrātes un A.Pētersona jautājums Ministru prezidentam I.Emsim (Jautājumu reģistra Nr.40)

“Par tiesvedību ar TeliaSonera, SIA Lattelekom privatizāciju”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

3. Deputātu J.Plinera, N.Kabanova, A.Aleksejeva, A.Tolmačova, V.Buzajeva un J.Sokolovska jautājums reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram A.Radzevičam (Jautājumu reģistra Nr.41)

“Par apkures sezonas uzsākšanu Ludzas pilsētā”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājas vietā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis

Rīgā 2004.gada 18.oktobrī

 

Pielikums

Par valsts sociālās apdrošināšanas budžeta parāda valsts pamatbudžetam dzēšanu

God. I.Emša kungs!

Jūsu vadītās valdības deklarācijā par iecerēto darbību ir ierakstīts: “Lai nodrošinātu valsts sociālās sistēmas stabilu turpmāko darbību, no privatizācijas ieņēmumiem dzēsīsim sociālā budžeta parādu valsts budžetam” (II sadaļa, Labklājība, 4.punkts).
Kā zināms, laika periodā no 1998.gada līdz 2002.gadam valsts pamatbudžets ar kredītprocentiem aizdeva valsts sociālās apdrošināšanas budžetam 86 miljonus latu.
Sākot ar 2003.gadu, valsts sociālās apdrošināšanas speciālais budžets pārpildes rezultātā iegūtos līdzekļus izmanto nevis pensiju palielināšanai, bet gan atmaksā valsts pamatbudžetam parāda summu un kredītprocentus.
2003.gadā šim mērķim izmantoti 18,6 miljoni latu.
2004.gadā pamatparāda segšanai plānots izmantot 21 miljonu latu no valsts pensiju budžeta un vēl 4,1 miljonu latu no šī paša budžeta – kredītprocentu nomaksai.
Tajā pašā laikā Labklājības ministrija ir aprēķinājusi, ka, lai jau šodien palielinātu minimālās pensijas par 15 latiem līdz 60 latiem, būtu nepieciešami papildus 24 miljoni latu. Diemžēl valdība līdz šim ir noraidījusi priekšlikumu izmantot pensiju budžetam iegūtos papildu līdzekļus pensiju palielināšanai, uzskatot par labāku no pensiju budžeta piedzīt visus parādus ar kredītprocentiem un izmantot tos citiem mērķiem.
Valdība ir iesniegusi Saeimai apstiprināšanai 2005.gada valsts budžetu. Šajā sakarā lūdzam Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:
1. Vai valdība 2005.gadā plāno dzēst valsts sociālās apdrošināšanas budžeta parādu valsts pamatbudžetam? Ja plāno, tad kādos termiņos un apmēros?
2. Vai valdība 2005.gadā plāno pārtraukt kredītprocentu iekasēšanu par valsts pamatbudžeta aizdevumu valsts sociālās apdrošināšanas budžetam?
3. Par kādu vidējo summu varētu palielināt minimālās pensijas apmēru personām ar vismaz 30 gadu darba stāžu, ja tiktu izpildīts Jūsu vadītās valdības deklarācijā ierakstītais solījums?

8. Saeimas deputāti: J.Urbanovičs, A.Klementjevs,
V.Orlovs, I.Ribakovs, A.Vidavskis

2004.gada 13.oktobrī

 

Par tiesvedību ar TeliaSonera, SIA Lattelekom privatizāciju

1. Jūs iepriekš esat apgalvojis, ka tiesvedība SIA Lattelekom lietā bija jāturpina un š.g. septembrī LNT “dokumentālajā” filmā izteicāties, ka “mierizlīguma jau faktiski nav”, kā Jūs skaidrojat šo savu viedokli sabiedrībai?
2. SIA Lattelekom ir paziņojis (13.08.2004.), ka atlikušo veco tālruņa līniju pievienošana ciparu tīklam izmaksās 30 miljonus latu. Vai, ņemot vērā šo faktu, Jūs uzskatāt, ka Latvijai bija pamatotas cerības no TeliaSonera tiesvedības ceļā iegūt gandrīz 600 miljonus latu par nenotikušo telekomunikāciju tīklu modernizāciju?
3. Kā Jūs vērtējat Latvijas pārstāvja Clifford Chance darbību, pārstāvot Latvijas valsts intereses?
4. Vai Jūs esat ticies ar TeliaSonera vai Clifford Chance pārstāvjiem vai citām tiesvedībā iesaistītām personām vai to pārstāvjiem? Ja esat, lūdzu, iesniedziet šo sarunu protokolus.
5. Ņemot vērā to, ka ir panākts mierizlīgums ar TeliaSonera, kā rezultātā ir skaidrība par to, ka valstij arī turpmāk piederēs SIA Lattelekom kapitāldaļas, kāds ir Jūsu viedoklis par šo kapitāldaļu privatizāciju? Vai šī privatizācija būtu atbilstoša sabiedrības interesēm?

Saeimas deputāti: A.Latkovskis, Dz.Zaķis,

A.Kampars, S.Bendrāte, A.Pētersons

2004.gada 13.oktobrī

 

Par apkures sezonas uzsākšanu Ludzas pilsētā

God. Radzeviča kungs,

Šā gada jūlijā tika pieņemts tiesas spriedums, ar kuru Ludzas pilsētas domei uzlikts pienākums atmaksāt SIA “Ludzas bioenerģija” (LBE) LVL 499 805 parādu par siltumenerģiju, kas izveidojies laika posmā 2001.–2003.gadā. Ņemot vērā to, ka ir nepieciešams nodrošināt patērētājus ar siltumenerģiju, un pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 119.pantu, lūdzam sniegt atbildi uz šādiem jautājumiem:
1. Vai nepastāv šķēršļi apkures sezonas uzsākšanai Ludzas pilsētā?
2. Vai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija plāno sniegt Ludzas pilsētas domei palīdzību apkures sezonas uzsākšanai Ludzas pilsētā?
3. Vai Ludzas pašvaldības budžetā ir līdzekļi, kuri ir nepieciešami parāda atmaksai?

Ar cieņu,

8.Saeimas deputāti: J.Pliners, N.Kabanovs, A.Aleksejevs,

A.Tolmačovs, V.Buzajevs, J.Sokolovskis

2004.gada 13.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!