• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ūdensmetēju liks lietā tikai ar ministra atļauju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēl divus mēnešus atvieglotie noteikumi motoīpašniekiem

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ūdensmetēju liks lietā tikai ar ministra atļauju

POLICIJAAB.PNG (116438 bytes)
Rīgas Galvenās policijas pārvaldes patruļpolicijas vienības darbinieki vasaras mācībās apguva iemaņas dažādu masu nekārtību novēršanā. Mācībās demonstrētas arī ūdensmetēja iespējas, gan nodzēšot aizdedzinātu automašīnu un nostumjot to malā, gan izklīdinot pūli ar ūdensstrūklu
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Valdība vakar, 26.oktobrī, izskatīja grozījumus likumā par valsts materiālajām rezervēm, kas paredz pilnvarot iekšlietu ministru ārkārtas gadījumos vienpersoniski izlemt par ūdensmetēja izmantošanu masu nemieru apkarošanai.
Ikdienā ūdensmetējs atrodas valsts materiālo rezervju fondā. Vajadzības gadījumā tā pielietošanas operativitāti varētu kavēt birokrātiskas procedūras. Kā rakstīts Iekšlietu ministrijas sagatavoto likuma grozījumu anotācijā, ikdienā, un īpaši sabiedrisko pasākumu laikā, drošības un kārtības nodrošināšanā dažreiz operatīvi jāiesaista ne tikai cilvēki, bet jāizmanto arī mehāniskās iekārtas, arī ūdensmetējs. Tā jauda ļauj noturēt, novirzīt un izklīdināt lielu cilvēku skaitu. Lai ūdensmetēju varētu ātri un tiesiski izmantot sabiedriskās kārtības nodrošināšanai, nepieciešams noteikt subjektu, kurš ir tiesīgs atļaut to izmantot un noteiktajā kārtībā nodot atpakaļ materiālajām rezervēm.
Grozījumus likumā par valsts materiālajām rezervēm Ministru kabinets vakar akceptēja. Tie paredz, ka izņēmuma kārtā ar iekšlietu ministra atļauju ūdensmetēju var aizdot sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanai. Līdzīgi ir ar speciālo robotu, ar kuru var izpētīt vietu, kurā konstatēts sprāgstvielai līdzīgs priekšmets. Robotu izmanto, lai likvidētu draudus, iznīcinātu aizdomīgos priekšmetus, kā arī citām darbībām.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!