• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu iecirkņu robežām pašvaldību vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2004., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pedagogu, vēsturnieku un zinātnieku konferencē "Latvijas vēsture: epizode vai nācijas saknes?" Rīgas Latviešu biedrības namā 2004.gada 22.oktobrī:

Vēl šajā numurā

26.10.2004., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu iecirkņu robežām pašvaldību vēlēšanām

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars aicina pašvaldības sākt gatavoties vēlēšanu iecirkņu robežu noteikšanai, kas ir pirmais solis ceļā uz vēlētāju sarakstu izveidi nākamā gada martā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.
Vēstulē, kas nosūtīta Latvijas pašvaldībām, tiek norādīts, ka vēlēšanu iecirkņu robežu noteikšanai jāsākas pēc trijām nedēļām – ne vēlāk kā šā gada 12.novembrī. To paredz Vēlētāju reģistra likums, saskaņā ar kuru Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) ne vēlāk kā 120 dienas pirms vēlēšanām jāizsniedz pašvaldībām Iedzīvotāju reģistra dati par pašvaldības teritorijā esošo dzīvesvietu adresēs reģistrētajiem vēlētājiem, norādot arī vēlēšanu iecirkni, kurā attiecīgā adrese bija reģistrēta iepriekšējām vēlēšanām. Pašvaldībām šīs ziņas triju nedēļu laikā jāpārbauda, jāpapildina vai jāmaina un jāiesniedz PMLP tālākai vēlētāju sarakstu izveidei.
CVK priekšsēdētājs uzskata, ka pašvaldībām, pārskatot PMLP sniegtās ziņas un nosakot vēlēšanu iecirkņu robežas, noteikti jāņem vērā EP vēlēšanu pieredze un pēc iespējas jānovērš gadījumi, kad atsevišķi vēlētāji kļūdas vai pārpratuma dēļ tiek reģistrēti dzīvesvietai neatbilstošā vēlēšanu iecirknī. Galvenajai prioritātei jābūt, lai vēlētājam ērti sasniedzams iecirknis, nevis mēģinājumam par katru cenu vienādot vēlētāju skaitu vēlēšanu iecirkņos.
Līdzīgi kā EP vēlēšanās, arī pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs balsot tikai tajā vēlēšanu iecirknī, kura vēlētāju sarakstā būs iekļauti. Sākotnēji reģistrēto vēlēšanu iecirkni vēlētāji varēs mainīt tās pašvaldības robežās, kurā ir deklarējuši dzīvesvietu, vai arī reģistrēties vēlēšanām kādā no pašvaldībām, kurā vēlētājam pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums. Latvijā pašlaik ir 953 vēlēšanu iecirkņi.

CVK informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!